JetPA"nın patronu Fadıl Akgündüz, uzun bir aradan sonra hızlı bir dönüş yapmaya hazırlanıyor. Akgündüz, "Caprice" isimli restoranın İstanbul"daki ilk şubesini Mecidiyeköy"de açtı. Kısa bir süre önce faaliyete geçen restoranın İstanbul"un tüm merkezi bölgelerine yayılması planlanıyor. Kağıt üzerinde görünmese de yatırımların Fadıl Akgündüz"a ait olduğu belirtiliyor. Akgündüz"ün elinde kalan kaynakların önemli bir kısmını bu işe yatıracağı ifade ediliyor. Restoran kurma fikrini İsviçre"de kaldığı yıllarda kafasına koyan Akgündüz"ün bu konuda bölgedeki Türk işletmecilerden de yardım aldığı vurgulanıyor. Otomobil üretim sevdasından vazgeçen Akgündüz"ün, önümüzdeki dönemde Caprice Otel ve Caprice Restaurant markalarıyla ismini yeniden duyurması bekleniyor.


OTOMOBİL ÜRETECEKTİ

90"lı yıllarda isminden sıkça söz ettiren Fadıl Akgündüz, önceleri JetPA adında, otomobil pazarlama hizmeti veren bir şirkete sahipti. Müteahhitliğe girişmesiyle işlerini kısa zamanda büyüten Akgündüz, memleketi Siirt'te yüzde 100 yerli ve Türk malı otomobil üretecek bir otomobil fabrikasını inşa etmeye başladığını açıkladığında büyük sükse yapmıştı. 'İmza' adını verdiği modelin tanıtım gecesi televizyonlardan canlı yayınlanmıştı.


BAĞIMSIZ VEKİL SEÇİLMİŞTİ

Bir dönemler servetinin 700 milyon dolara ulaştığı söylentileri kuracağı iddia edilen otomobil fabrikasına sermaye toplamasına yardımcı olmuştu. Geride kaba inşaatı bitmemiş bir fabrika ve bir sürü söylenti bıraktı. Kimine göre insanların iyi niyetlerini sömüren bir yolsuzluk uzmanı, kimine göre az zamanda büyük işler başarmanın büyüsüne kapılıp oynadığı kumarı kaybetmiş bir adamdı.
Hakkında tutuklama kararı çıkınca yurt dışına kaçmış ve 2002 seçimlerinde bağımsız milletvekili seçildiği Siirt'e geldiğinde tutuklanmıştı. Boşalan koltuğu için yapılan seçimden sonra başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan seçilmişti.