Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik"e, “1 Mayıs"ın tatil olarak ilan edilmesi” konusunda işçi konfederasyonlarıyla görüşmesi için talimat verdiğini söyledi

AKP İstanbul İl Başkanlığı"nda, dün gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile bir araya gelmesinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Müzakere edin" talimatı
“1 Mayıs"ın tatil olarak ilan edilmesi noktasında yarın (bugün) Bakanımız Türk-İş, Hak-İş ve DİSK ile bir araya gelecek. Bu konuda kendilerine bir talimat verdim. "İşçi konfederasyonlarıyla da bu konuyu görüşün ve 1 Mayıs"ın tatil ilan edilmesiyle ilgili olarak konuyu kendileriyle de ayrıca müzakere edin" dedim.”
Erdoğan, 2008"de AKP grup toplantısında 1 Mayıs"ın tatil ilan edilmemesinin nedenini şöyle anlatmıştı: “Bugünü resmi tatil ilan etmemizi bekleyenler var. Türkiye tatiller ülkesi. Yıllık çalışma günü 200 gündür. Bunun dışı tatildir. Hesap edecek olursak bir günün maliyeti 2 katrilyondur (2 milyar TL). Bir taraftan emeğin karşılığının daha fazla olmasını arayacağız, bir taraftan "tatiller artsın" diyeceğiz. Biz bu noktada değiliz.”

Milliyet