Cezaevlerindeki tutuklu sayısı ise 8 bin KCK'ya yönelik operasyonlar devam ederken güvenlik birimleri tarafından hazırlanan raporlarındaki bilgilere göre KCK, PKK'nın da ötesinde bir "devlet yapılanması" olarak hazırlandı. Sıfırdan bir devlet kurmak üzere gereken bütün kurumları hazırlayan KCK, kendi yargısını, medyasını, vergisini hatta yerel yönetimlerini oluşturdu. Örgüt için toplanan haraçlara "vergi" adı konulurken, okullarda da örgütlenme çalışmaları yaptı. KCK, tespit ettiği kişi ve firmalardan para talep ederken, yerel yönetimlere de "müfettiş" atadı. Bu kişiler örgüt adına yerel yönetimlerde denetim yaptı, yargılamalar gerçekleştirdi. Modeli daha önce kurulan devletlerin geçtiği aşamalar incelenerek oluşturulduğu belirlenen KCK, kendi hiyererşik sisteminde ortalarda yer alan bir de siyasi parti kurdu. Seçimlerde aday gösterilecek kişilerden, bölge adına konuşmaya kadar bütün yetkiler KCK'da toplandı.
3 MİLYON İNSANI ETKİLEDİ
Raporlarda KCK ile doğrudan ya da dolaylı etkilenen kişi sayısının 3 milyon civarında olduğu ifade edilirken, 300 bin civarında insanın örgüt ve ona bağlı oluşumlarla faaliyet gösterdiği, silahlı teröristlerin toplamının ise 10 bin kişi olduğu tahmin ediliyor. KCK soruşturmasında tutuklu sanık sayısı ise 8 bin civarında. Örgütün alt kadrolarının kötü beslendiğini ve sağlıksız oldukları belirtildi.
SİLİVRİ DAVAYA HAZIRLANIYOR
132'si tutuklu 1 9 3 sanık hakkında açılan KCK davasının ilk duruşması Silivri'deki duruşma salonunda 2 Temmuz'da başlayacak. Duruşma günü 300 asker ile polisler güvenlik önlemi alacak. Arama noktaları oluşturulacak. (BRK)