TEKİRDAĞ"ın Çorlu İlçesi'nde boyacılık yapan 40 yaşındaki Rıfat Çiftçi, 7 yıldır imam nikahı ile yaşadığı37 yaşındaki Selda Bala ve Bala"nın annesi Vasfiye Adalı"yı resmi nikah istemeleri nedeniyle çıkan tartışmanın ardından bıçakladı. Vücudunun 7 ayrı bölgesine aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanan Bala yoğun bakıma alındı. 56 yaşındaki Vasfiye Adalı"nın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
Olay, dün saat 22.00 sıralarında Sağlık Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan Vasfiye Adalı"nın evinde meydana geldi. İddiaya göre Vasfiye Adalı, evinde yaşayan kızı Selda Bala ve damadı Rıfat Çiftçi"ye "Siz niçin hala resmi nikah yapmıyorsunuz" diye sordu. Bunun üzerine Selda Bala, "Ben Rıfat"a söyledim ancak ilgilenmiyor. Zaten ben de artık kendisinden ayrılmak istiyorum" dedi. Bu sözler üzerine çılgına dönen ve çıkan tartışmanın ardından mutfakta bulunan ekmek bıçağını alan Rıfat Çifti, ilk önce 7 yıldır birlikte yaşadığı Selda Bala"yı boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden 7 bıçak darbesi ile, daha sonra da Vasfiye Adalı"yı bacağından 3 kez bıçaklayarak evden kaçtı.

KADININ DURUMU AĞIR
Çığlık sesleri üzerine eve gelen ve anne ve kızı yerde kanlar içinde gören komşuları durumu sağlık ekiplerine ve polise bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne ve kızını hemen ambulansla hastaneye kaldırdı. Burada ameliyata alınan Selda Bala, hayati tehlikesi bulunduğu için yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Anne Vasfiye Adalı"nın ise durumunun iyi olduğu bildirildi.
Anne Vasviye Adalı polise verdiği ifadesinde, Rıfat Çitçi"nin imam nikahı ile yaşadığı kızını resmi nikah için sürekli oyaladığını ve bu nedenle çıkan tartışmanın ardından kızı ve kendisini bıçakladığını söyledi. Polis ekipleri olaydan sonra kaçan Rıfat Çiftçi"yi yakalamak için çalışma başlattı.