Buldukları nüfus cüzdanına kendi fotoğraflarını yapıştıran iki kafadar üniversite öğrenci, iki bankada açtıkları hesaplarlardan şahsın ismine yatan paraları çekerek, aralarında paylaştı. Maddi sıkıntı çektikleri için suçu işlediklerini kabul eden öğrenciler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre; 11 Nisan 2008 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne müracaat eden B.B. isimli şahıs, bir alış-veriş sitesinde beğendiği cep telefonu satın almak için özel bir bankanın Aydın şubesine para yatırdığı ancak paranın hesaptan tanımadığı bir kişi çekilmiş olması nedeniyle telefonunu almadığını beyan ederek, ihbarda bulundu. Konu ile ilgili olarak Aydın Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada olayın farklı bir boyutu ortaya çıktı. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğitim Yüksek Okulu"nda öğrenci olan F.K. (26) isimli üniversitesi, maddi sıkıntılar yüzünden bulmuş olduğu A. Y. (25) isimli kişiye ait kimliğe kendi resmini yapıştırarak iki bankada hesap açtırmak sureti ile hesaba yatan paraları arkadaşı O.A, ile birlikte paylaştıklarını itiraf etti.
İfadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edilen iki kafadar üniversiteli, sorgularının ardından tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.