DİYARBAKIR'da DTP'nin öncülüğünde Yurtsever Demokratik Gençlik"in yaptığı "Yola gelin" yürüyüşünde olaylar çıktı. Yüzleri puşulerle kapalı gençler, çevik kuvvet polisine molotoflu kokteylerle saldırdı, polis saldırganları dağıtmak için havaya ateş açıp, biber gazı kullandı.

DTP İl Başkanı Fırat Anlı'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişilik DTP'li gurubu saat 19.30 sıralarında Bağlar DTP ilçe binası önünde toplandı. Buradan Koşuyolu Parkı"ndaki yaşam hakkı anıtı önüne kadar yürüyen kalabalık, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slan atıp, posterlerini açtı. Anıt önünde yapılan basın açıklamasının ardından yüzleri puşulu bir grup genç, güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisine molotof kolteyli fırlattı. Polisin de karşılık vermesi üzerine taşlı sopalı kavga çıktı. Polis, saldırganları dağıtmak için havaya eteş açıp, bebir gazı ve tazyikli su kullandı.

Yaklaşık 1.5 kilometre süren yürüyüş sırasında meşaleler yakılarak, "Biji Serok Apo", "Gençlik APO'nun fedaisidir", "İntikam" şeklinde sloganlar atıldı.

Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde toplanan grup burada anıt önünde Öcalan'ın büyük boy poste ile Kürtçe 'Ya önder Apoyla özgür bir yaşam, ya hiç", "Türkçe, "1 Eylül gelecek TC hesap verecek", "Ya önder Apo'yla özgür bir yaşam yada yaşamama ve yaşatmama" yazılı dövizler taşıdı