Resmi aday adaylık başvurusu sırasında konuşan CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz siyasi pusulası bozulmuş olanların CHP"de yeri olamayacağını belirterek “ Bu gibi kişiler gün geldi üsluplarını bozup bize küçük taş dediler. Ama küçük taş gün gelir baş yarar, gün gelir Kabe"de şeytan taşlar. Ben 40 yaşındaki bir siyasetçi olarak bugün çok mutluyum CHP ilkesi ve dürüstlüğü ile yetişmiş adam gibi adam Mustafa Müftüoğlu"nun aday adaylık açıklaması için burada bulunuyoruz” dedi.
Aday adaylık için resmi başvurusunu yapan Mustafa Müftüoğlu da CHP terbiyesini küçük yaşlardan itibaren edindiğini ifade ederek “Partinin çay ocağında çay dağıtarak başladığım günlerden bu günlere geldim. Hiçbir zaman başka partilerde öbekleşmeye çalışmadım. CHP ilkelerine hep sadakatle bağlı kalmaya çalıştım. 1999 yılında Denizli"nin Gölbaşı Beldesinde başladığım Belediye Başkanlığı çalışmalarımda önemli işlere imza attım. Belediyeciliği hep halkla beraber yaptım. Aydın"da da tabandaki arkadaşlarımın ısrarı ile aday adaylık yarışına soyundum. Gönül isterdi ki bir önseçim ile aday belirlensin ama demek ki olmuyor. Genel Merkezin de sizler gibi düşünmesini istiyorum. CHP"nin adayı; Seçilmediği takdirde partiyi terk edip gidenler değil, tabandan gelen ilkeli partililer olmalıdır. Eğer bir transfer aday olursa bu partiye ve partililere ihanettir. Her zaman halkla yaptığım belediyecilik anlayışını Aydın"da da harekete geçirmek için adayım. Ben belediye başkanı olursam benim odamın kapısında "Vurmadan Giriniz" yazısı olacak” ifadelerine yer verdi.
Merkez İlçe binası içerisindeki kalabalık yüzünden bina dışarısında bekleyen partililer Mustafa Müftüoğlu"na tezahüratları ile destek verdiler.