Sigarada resimli uyarı uygulaması başladı. Bir firma, üzerinde yazı ve resimli uyarı bulunan sigara paketlerini satışa sundu.
Çıkarılan Yönetmelik ve Kurul Kararları çerçevesinde 1 Mayıs"tan itibaren sigara ile diğer tütün mamullerinde eski üretimlerin son bulmasıyla sadece üzerinde yazı ve resimli uyarı olan paketleri üretmeye başlayan firmalar, yeni paketleri piyasa sürdü.
Bu kapsamda bir firmanın üzerinde yazı ve resimli uyarı olan yeni sigara paketleri raflardaki yerini aldı.
Konya"da faaliyet gösteren bir marketin sahibi Halil Demirbağ, yazı ve resimli uyarı olan sigaraların birkaç gün önce satışına başladıklarını belirterek, vatandaşların yeni paketlere farklı tepkiler gösterdiklerini belirtti.
Bazılarının resimli paketlerden almak istemediklerini belirten market sahibi Demirbağ, bazı vatandaşların ise bu durumu çok önemsemediğini söyledi.
Uyarılar, tütün mamulleri paketlerinin en çok görülebilen geniş ön yüzeyinde dönüşümlü olarak bulunuyor ve sınır çizgisi ile birlikte toplam yüzeyin yüzde 65"ini kaplıyor.
1 Ocak 2011"den itibaren ise piyasada kesinlikle resimli uyarıya yer vermeyen sigara ve diğer tütün mamulleri satılamayacak.

Milliyet