"Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak" filminin afişinde fotoğrafına ayrılan yeri beğenmeyen Fahriye Evcen galaya gitmiyor... Tepkiye kızan yapım şirketi de fotoğrafı afişten çıkarıyor.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Yaprak Dökümü” dizisinde canlandırdığı "Necla" karakteriyle ünlenen Fahriye Evcen, rol aldığı “Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak” filmini protesto etmek için galasına katılmayacak. Bu kararın ardında ise afiş krizi var...

Dünyaca ünlü İtalyan oyuncu Claudia Cardinale ile İsmail Hacıoğlu"nun başrol oynadığı filmde Evcen, Cardinale"nin gençliğini canlandırdı. Konuk oyuncu olan Evcen"in fotoğrafı da filmin afişinde, aralarında Lavinia Longhi"nin de bulunduğu üç kadın oyuncuyla beraber kullanıldı. Afişi gören Evcen ise bu duruma çok sinirlendi ve yapımcı Ares Media"dan afişte Hacıoğlu ve Cardinale"nin fotoğrafı kadar yer almak istediğini iletti. Ancak Evcen"in bu talebi yapım şirketi tarafından kabul edilmedi.

Fotoğrafı çıkacak, ismi olacak

Fahriye Evcen de bunun üzerine filmin hiçbir promosyon çalışmasına katılmayacağını ve galasına da gitmeyeceğini yapımcıya bildirdi. Evcen"in bu tavrına anlam veremediği öğrenilen yapım şirketi Ares Media ise afişi yeniden düzenlemeye karar verdi.

Hazırlanacak afişte Evcen"in fotoğrafı olmayacak, sadece konuk oyuncu olarak ismine yer verilecek. Şubat sonunda gösterime girecek filmdeki rolüyle geçen yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali"nde “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” kazanan Claudia Cardinale ise gala için İstanbul"a gelecek. Cardinale"ye filmin diğer İtalyan oyuncusu Lavinia Longhi de eşlik edecek.

Hürriyet