İlköğretim 1. kademe öğrencilerini kapsayan yarışmada "Ağız ve diş sağlığının öneminin" anlatılmaya çalışıldığı yarışmada bu yılın sloganı “Yüzünüzden Gülücükler, Ağzınızdan Dişleriniz Eksik Olmasın” olarak belirlendi. 31 Aralık tarihine kadar başvuruların kabul edileceği yarışmada, yapılacak değerlendirme sonucuna göre dereceye giren öğrencilerin ödüllendirileceği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, “Yarışmanın amacı ağız ve diş sağlının insan yaşamındaki önemini vurgulamak,özellikle çocuklarımızın küçük yaşta bu alışkanlığı kazanmasını sağlayarak, sağlıklı nesiller yetiştirmektir. Ayrıca bu yarışmayla çocuklarımızın kültür ve sanat etkinlerine katılımını sağlamak oluşturmacı çabalarını desteklemek, kendilerine özgürce ifade etmelerine fırsat vermek de hedeflemiştir” dedi.

“Ağız ve Diş Sağlığının Öneminin” anlatılacağı resim ve şiir yarışmasında öğrenciler tarafından hazırlanan eserler, 31 Aralık 2009 tarihine kadar İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecek. 18-22 Ocak 2010 tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yer alacağı seçici kurul değerlendirme toplantısını gerçekleştirecek. Yapılan değerlendirme sonucuna göre resim dalında 3 öğrenciye başarı, 1 öğrenciye jüri özel ödülü, 3 öğrenciye mansiyon ödülü verilecek. Şiir dalında da 3 öğrenci başarı, 1 öğrenci jüri özel ödülü ve 3 öğrenci de mansiyon ödülü ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.