130. Yıl Etkinlikleri Komite Başkanı Aydın Belediyesi Meclis Üyesi Altan Güney, Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Öğretmeni Derya Önem, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Meltem Söylemez, ADÜ Fen Fakültesi Öğretim Görevlisi Mükerrem Kürüm ve Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Kocaevli’den oluşan fotoğraf yarışması seçici kurulu ile 130. Yıl Etkinlikleri komite başkanı Aydın Belediyesi Meclis Üyesi Altan Güney, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Resim Bölümü Başkanı Yrd.Doç. Şükrü Kara, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Reyhan Demir, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Sinan Şençiçek, Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Öğretmeni Yarışma Koordinatörü Mehmet Akkaya’dan oluşan resim yarışması seçici kurulu; 22 Ekim 2011 günü, Aydın Belediyesi Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde toplanarak yarışmaya katılan eserlerle ile değerlendirmelerini tamamladı.
Seçici Kurul değerlendirmelerine ilişkin olarak Belediye Meclis Üyesi Altan Güney yaptığı açıklamada; “Resim ve fotoğraf yarışmalarına katılan seçici kurullar tarafından toplam 151 eser, yarışma şartnamesi koşullarına göre yapılan titiz çalışma ile incelenerek değerlendirildi. Yarışmanın ödül töreni ve sergisi 28 Ekim Cuma günü Aydın Belediyesi Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapılacak olup, dereceye giren ve mansiyon alan eser sahiplerine ödülleri ve katılım sertifikaları verilecektir. Yarışmamıza duyarlılık göstererek katılan, geleceğin ressamları öğrencilerimize ve fotoğraf sanatçılarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, başarılarının sürmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
DERECEYE VE MANSİYONA HAK KAZANAN İSİMLER;
Seçici kurulların yaptığı değerlendirme sonucu dereceye giren ve mansiyon alan eser sahipleri şu isimlerden oluştu: Fotoğraf dalında birinciliği “Yaşam Çizgileri” isimli çalışması ile Oğuzhan Erdemir, ikinciliği “Tralleis’te Aşk Başkadır” çalışması ile Nevzat Anıl Dirik, üçüncülüğü de “Öyle Bir Geçer Zamanki” isimli çalışması ile Mehmet Kazım Candar kazandı. Fotoğraf dalında mansiyon ödülüne hak kazanan isimler ise “Eski Aydın Mahallesi” çalışması ile Merve Karagöz, “Dede ve Torun” isimli çalışması ile Mehmet Tanrıverdi ile “Nasuh Paşa Külliyesi” isimli çalışması ile Hüseyin Yılmaz oldu.
İlköğretim Resim yarışması dalında ise birincilik ödülünü Mehmet Ali Koşar, ikincilik ödülünü Meral Su Kalkancı, üçüncülük ödülünü ise Hande Cansu Yolalan kazandı. İlköğretim Resim yarışması mansiyon ödüllerine ise Can Kayıhan, Mustafa Köse ve İrem Köybaşı layık görüldüler.
Ortaöğretim Resim yarışması kategorisinde katılımın yetersizliği sebebi ile dereceye layık eser bulunamazken, bu dalda mansiyon ödülleri verildi. Ortaöğretim resim dalında mansiyon ödüllerine hak kazanan isimler, Murtaza Yaman, Osman Gültepe ve Mert Karadayı oldu.
20111024ay478401_02.jpg