Dünyaca ünlü Rus keman virtüözü Vadim Repin ve piyano yorumcusu Nikolai Lugansky dün akşam İş Sanat'ta Elgar, Grieg ve Franck'ın eserlerini çaldıkları unutulmaz bir konser verdiler.

İstanbul- Konsere Edward Elgar"ın geç dönem yapıtları arasında yer alan Mi minör Keman Sonatı ile başlayan Vadim Repin, tekniği, şiirselliği ve elindeki sazın güzelliğiyle dinleyenleri hayran bıraktı. Norveçli besteci Edward Grieg"in 2 no.lu Keman Sonatı ile klasik müzik ziyafetine devam eden Vadim Repin ve Nikolai Lugansky ikilisi, güçlü performansları ile eserin dinamizmine yakışan parlak bir yorum icra ettiler.

Konserin ikinci yarısında César Franck"ın keman ve piyano için bestelediği La Majör Konçerto, Nikolai Lugansky"nin eşlikte de solist olarak ne denli güçlü bir piyanist olduğunu gösterdi. Dinleyenlerin ısrarlı alkışlarına Bela Bartok"un bis parçası olarak değil konser parçası olarak çalınan ünlü eserlerinden Romen Halk Dansları"nın ilkiyle karşılık verdiler. Sanatçılar tüm konser boyunca güç, zarif ve müzisyen olmanın örneğini verdiler.

Birlikte verdikleri konserler olay yaratan ve yaptıkları kayıtlarla ödüllere layık bulunan Repin ve Lugansky, neredeyse 20 yıldır arkadaş olduklarını dile getiriyorlar. Repin; “Sevmediğiniz, kıtalar arası uzun yolculuklarda konuşmadığınız bir insanla konser vermek çok güçtür” diyor. Ailesiyle birlikte İstanbul"a gelen Lugansky ise dördüncü kez geldiği İstanbul"un Boğaz"ına ve yemeklerine hayran olduğunu söylüyor.


Şövalye nişanı almıştı

Bir çok kaydı olan, dünyanın pek çok yerinde önemli orkestra ve sanatçılarıyla konserler veren usta müzisyen Vadim Repin, bu yıl “Fransız Sanat ve Edebiyat Şövalyesi” nişanıyla da onurlandırılmıştı.