Ramsey'in patronu Remzi Gür, bankacılığa Adabank ile giriyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 5'inci kez satışa çıkardığı Adabank'ı Remzi Gür'ün ortak olduğu G Capital Danışmanlık şirketi alıyor. İsrailli Bank Hapoalim'in de ısrarla istediği Adabank için G Capital Danışmanlık, önce 53 milyon, ardından da 56 milyon dolarlık teklifte bulundu. Pazarlık aşamasında ise G Capital Danışmanlık, teklifini muhammen bedel olan 75 milyon dolara çıkardı. 
 
YÜZDE 50 ORTAK 
G Capital Danışmanlık şirketinin yüzde 50 ortağı olan Remzi Gür, hem uluslararası açılım sağlamak, hem de Körfez sermayesinin ilgisini dikkate aldıklarında ihaleye girmek için kendilerine gelen teklifi olumlu bulduklarını ve birlikte hareket etmeyi sağladıklarını belirtti. Adabank'ın uzun zamandan beri satış sürecinde olduğuönu anımsatan Gür, "Dubai merkezli şirket yöneticileri birkaç ay önce bize geldiler. Böyle bir şey düşündüklerini, bizim de olup olmayacağımızı söylediler. Biz de şirketimizin uluslararası açılımı sağlaması için ve Körfez sermayesinin ilgisini dikkate alarak tekliflerini olumlu bulduk. Bu anlamda birlikte hareket etmeyi sağladık" diye konuştu. 
 
KURUMSAL ALANDA ÇALIŞACAK
Bankaya ilişkin ortaklarla görüştükten sonra yol haritasını belirleyeceklerini ifade eden Gür, şahsi değil grup olarak şirkete yüzde 50 oranında ortaklıklarının söz konusu olduğunu, kurumsal alanda çalışmayı planladıklarını bildirdi. G Capital Danışmanlık A.Ş'nin bir yetkilisi de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) önceki ihalelerde istemiş olduğu rakamları temel alarak kendilerini buna göre hazırladıklarını, BDDK'nın yeterli finansal gücün olup olmadığına baktığını, G Capital Danışmanlık'ın o anlamda yeterli kriterleri bulunduğunu belirtti.
 
TARIM İÇİN GELDİ BANKA ALDI
Türkiye ise Bahreyn merkezli Gulf Finance House'u Vision 3 projesiyle tanıyor. 2008 yılında Türkiye'ye 9 milyar dolarlık yatırım yapmak için düğmeye basan Vision 3 projesinde Gulf Finance House, Abu Dhabi Investment House ve Ithmaar Bank ile birlikte yer alıyor. 3 şirketin de yönetimini Janahi Ailesi oluşturuyor. 3 milyar dolar sermaye ile kurulan Vision 3 adlı fon, dönemin Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile imzaladığı anlaşma ile GAP'ın dışında özellikle tarım ve tarım teknolojisi, hayvancılık konularında yatırıma yoğunlaşacak. 
 
SABAH