Çadırda destek arayışlarını sürdüren öğrenciler, yaşanan olaylar nedeniyle ADÜ Rektöründen özür diledi.

ADÜ BESYO"nun Aydın"dan Nazilli"ye taşınması yönünde ADÜ Rektörlüğünün aldığı karar ve geçtiğimiz hafta ADÜ Merkez Yerkeşkesi"nde yaşanan olayların ardından Aydın Belediyesi ve sivil toplum örgütlerini gezerek destek arayışlarını sürdüren ADÜ BESYO spor öğretmenliği ve spor yöneticiliği bölümü öğrencileri, tepkilerini dile getirmek ve daha çok kişiden destek toplayabilmek için bu kez farklı bir yöntem denedi.

Dün Vali Hüseyin Avni Coş ile görüşüp imza kampanyası ve çadır kurmak için izin alan öğrenciler, bugün öğle saatlerinde ADÜ Merkez Yerleşkesi"nde toplandı. Daha sonra gruplar halinde İstasyon Meydanı"ndaki Sulu Park"a gelen öğrenciler, temin ettikleri bir çadırı parkın bir köşesine el birliği ile kurdu. Daha sonra ellerindeki dövizlerle Nazilli"ye taşınma kararını protesto eden yüzlerce öğrenci, burada bir basın açıklaması yaptı.

Katılımcı öğrenciler adına ortak basın açıklamasını okuyan ADÜ BESYO Beden Eğitimi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Serhat Aykan, Aydın kamuoyuna ve ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu"ya seslenerek, “ADÜ BESYO öğrencileri olarak 6 Kasım 2009 tarihinden bu yana sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu süreç içerisinde meydana gelen olumsuzluklardan dolayı BESYO olarak Sayın Rektörümüzden özür diliyoruz. BESYO olarak üniversitemizin sosyal, kültürel ve sportif yanını yansıtan bölüm olduğumuz için kampusta kalmak istiyoruz. Bu zamana kadar ilçelerdeki tesis eksikliği ve eğitimde yetersizlik gibi bir çok olumsuz durumdan mağdur olduk” dedi.

BESYO"nun ADÜ"nün diğer fakülteleriyle bir arada kalması gerektiğini savunan Aykan, “Sayın Rektörümüzün Nazilli"de uygun dediği yer, eğitim bakımından yetersizdir. İstediğimiz şey her hangi bir yerde eğitim eksiklerimizin tamamlanması değil, kampusta eğitim almaktır. Öğretim programında BESYO"nun tüm fakültelerle ilişkili olması söz konusudur. Mağduriyetimizin giderilmesi ve görülmesini arz ederiz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından öğrenciler alkışlar eşliğinde “BESYO bütündür parçalanamaz”, “Göçebe eğitim istemiyoruz” ve “Eğitim hakkımız engellenemez” şeklinde sloganlar atarak, taşınma kararına tepki gösterdi. Kurulan çadırda hazırlanan dilekçeler ile destek arayacak olan öğrencilerin, daha bu dilekçeleri ADÜ Rektörlüğü ve YÖK"e gönderecekleri belirtildi. ADÜ BESYO"nun Nazilli"ye taşınmasını istemeyen Aydın Belediyesi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de akşam saatlerinde öğrencilerin kurduğu çadırı ziyaret ederek, desteklerini sürdürecekleri öğrenildi.