Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi"nin (İİBF) İsabeyli"ye taşınması için 15 yıl önce başlatılan çalışmaların sonuna gelindiğini belirterek, “ADÜ Nazilli İİBF yeni eğitim-öğretim yılını İsabeyli Yerleşkesi"nde karşılayacak” dedi.
Uzun süredir Nazilli"de belediye ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından gündemde tutulan Nazilli İİBF"nin tanınıp, taşınmayacağı yönündeki spekülasyonlara açıklık getiren Prof. Dr. Şükrü Boylu, “ADÜ Nazilli İİBF 1992 yılında Nazilli Halk Kütüphanesi binasındaki bir odada faaliyete başlamıştı. Kısa bir süre sonra şimdilerde Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan binaya geçmiş ve eğitim-öğretime devam edildi. Fakat bu binanın fiziki imkanlarının yetersiz olması nedeniyle hem kadro sayısı hem de yeni bölümler ve öğrenci sayısı bakımından fakültenin büyümesi son derece sınırlı olabilmişti. Bu süre zarfında Nazilli İİBF kendisine bir yerleşke arazisi aramış, bu konuda çeşitli temaslar yapılmış fakat ne yazık ki dönemin yerel yöneticileri tarafından Fakülteye Nazilli içinden veya çevresinden bir yer gösterilememişti. Nazilli İİBF"nin yer arayışlarından haberdar olan İsabeyli"li bazı duyarlı vatandaşların ve İsabeyli Belediyesi"nin katkısıyla aranan yerleşke alanı 1993 yılında bulunmuş ve bu alanda eğitim-öğretimin yapılacağı binaların inşasına başlanmıştı. İsabeyli"deki inşaata bugüne kadar gerek üniversitemizin gerekse fakültemizin bütçesinden harcamalar yapıldı” diye konuştu.
GEÇİCİ OLARAK SÜMER YERLEŞKESİ KULLANILDI
2004 yılında Sümerbank Basma Fabrikası arazisinin ADÜ"ye devredilmesindeki asıl amacın Sümer Yerleşkesi"nde Nazilli Meslek Yüksek Okulu ve Tekstil Programı açılması olduğunu hatırlatan Boylu, şunları söyledi: “Fakat Nazilli İİBF, daha geniş fiziki imkânlarından dolayı geçici olarak bu yerleşkede eğitim-öğretim yapma imkânını değerlendirdi. Fakülte Prof. Dr. Erdoğan Gürsoy"un dekanlığı döneminde eski binasından çıkarak Sümer Kampusunda eğitim-öğretime devam etti. Kısa sürede yeni bölümler ve artan öğrenci sayısı ile geç kaldığı büyümesini sürdürmesine karşın Nazilli İİBF, Sümer Yerleşke alanının ve binalarının büyük kısmının SİT statüsünde olması nedeniyle yeni atılımlar yapmakta büyük sıkıntılar çekmeyi sürdürdü”
2008 yılı itibariyle İsabeyli Yerleşkesi"nin inşaatı tamamlandığına işaret eden Boylu, ADÜ Yönetim Kurulu ve Senatosunun kararı ve rektörlüğün yazılı talimatıyla Nazilli İİBF"nin 2008–2009 eğitim-öğretim yılını yeni yerleşkesinde karşılaması için hazırlıklara başlandığından söz etti. Taşınma işleminin en kısa sürede tamamlanacağının altını çizen Boylu, konuşmasını söyle sürdürdü: “Mevcut haliyle eğitim-öğretime hazır durumda olan İsabeyli Yerleşkesi alanı içinde 17 anfi ve 8 derslik barındıran, idari bina, kütüphane, derslikler ve öğretim üyelerinin odalarının birbirine bağlandığı daha bütünsel yapılar bulunuyor. Yerleşkede ayrıca 350 metrekare büyüklüğünde bir kantin, 350 metrekare büyüklüğünde ve 500 öğrenciye aynı anda hizmet verebilecek modern ve hijyenik bir yemekhane ve yine 350 metrekare büyüklüğünde bir kütüphane binası bulunuyor. Bin kişilik bir öğrenci yurdunun inşaatı ise halen devam etmektedir”