Hakkari Üniversitesi (HÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, 55 öğretim üyesi için ilan verdiklerini ancak 2 öğretim üyesinin geldiğini söyledi.

HÜ rektörlük binasında gazetecilerle bir araya gelen Prof. Dr. Belenli, Hakkari"nin zaman zaman olumsuz olaylarla gündeme geldiğini belirterek, "Olumsuz olay bir lokasyonda oluyor. Ancak medyada veriliş şekli bunu yansıtmıyor. Olayların medyada veriliş şekli, kentin imajını olumsuz etkiliyor. Hakkari"nin olumsuzluklarla değil olumlu yönleriyle anılması gerekmektedir" dedi.

HÜ"de görevlendirmeyle gelen öğretim üyelerinin dışında sadece 3 kadrolu yardımcı doçent bulunduğunu ifade eden Belenli, "55 öğretim üyesi için ilan verdik ancak 2 öğretim görevlisi geldi" diye konuştu.

Bunun birçok nedeni bulunduğunu kaydeden Belenli, "Öğretim üyeleri batıda imkanları daha iyi olan üniversiteleri tercih ediyor. Batıda yaşam koşulları ve ihtiyaçlara ulaşma daha kolay olduğu için buradaki üniversiteleri tercih etmeyebiliyorlar. Bunun yanı sıra güvenlik olaylarından endişe duyuyorlar" dedi.

Üniversitedeki en büyük sorunun öğretim üyesi sayısının yetersizliği olduğunu, iktisat fakültesine bile dekan bulunmasında güçlük çekildiğini ifade eden Belenli, bu sorunun çözümü için Türkiye"nin doğusundaki bazı üniversitelerin özlük haklarının mutlaka iyileştirilmesi, öğretim üyesi maaşlarının artırılması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Belenli, Hakkari nüfusunun yüzde 90"ının genç olduğunu belirterek, buradaki gençlerin kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlamak amacıyla Bağlar Mahallesi"nin üst kısımlarına spor tesisi kurmayı planladıklarını bildirdi.

Hakkari"nin eşsiz doğal güzelliğe ve manzaraya sahip olduğunu ifade eden Belenli, "Bu cennet ilin eğitim üssü haline getirilmesi gerekmektedir. Bu genç nüfusa el birliğiyle sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Milliyet