Garden Of Sun Otel"de gerçekleştirilen törene Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Aydın Defterdarı Sabahattin Parmakeli, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Aydın SMMO Başkanı Fettah Açan, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve davetliler katıldı.
Töreninin açılışında konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim"in son yıllarda hızla gelişen inşaat ve turizm sektörler ile yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Didim"in son yıllarda sürekli gelişen bir ivme kazandığının altını çizen Döver, “Tarım, inşaat ve turizm sektöründe hızlı bir şekilde büyüyerek ve birçok sektörü de içine alarak ticaretin canlanmasını, dolayısıyla bölge ekonomisinin gelişmesini ve daha da güçlenmesini sağlamıştır. Ülkemiz ve bölgemiz açısından büyük önem taşıyan Didim"de 2008 yılı sonu itibari ile 4 bin 700 vergi mükellefi bulunmaktadır. Didim de 2008 sonu itibariyle 102 milyon 582 bin 508 TL vergi tahakkuk etmiştir. Devlet her türlü yatırımlarını vergi gelirleriyle yapmaktadır. Bu sebeple vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine yayılması için, gayret gösterilmeli ve her bireyin bu konuda bilinçlendirmesi sağlanmalıdır” dedi.
Küresel krizin etkisiyle vergi mükelleflerinin zor durumda olduğunu savunan Döver, “Nasıl daha fazla vergi alabilirim anlayışından vazgeçilmelidir. Kayıt dışı ekonominin önlenmesi için acil çözümler üretilmesi gerekmektedir. Kayıt dışı, kalitesiz hizmet ve üretim sebebiyle, devlet vergi toplayamamakta, yük mevcut vergi mükelleflerin sırtında kalmaktadır. Bu sorunun çözülmesi için vergi sisteminin yeniden yapılandırılması, mevcut sistemde bulunan sıkıntıların çözümlenerek vergi mevzuatın daha basit ve sade hale getirilmesi gerekmektedir. Bir ülkenin vergi gelirleri ne kadar yüksekse, gelişmişlik düzeyi de o kadar yüksektir. Biz inanıyoruz ki Türkiye"miz, vergisini ödeyen, istihdam yaratan, ihracat yapan yetişmiş insanlarımızın omuzlarında yükselecektir. Çok zor koşullarda, büyük özveriyle çalışarak ayakta kalan, ülke ekonomisine katkıda bulunan değerli iş adamlarımızı, vergi vererek, ulusal bir görevi, layıkıyla yerine getirmelerinden dolayı kendilerini kutluyorum” diye konuştu.
Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz da, Gelir İdaresi Başkanlığı"nın 3 yıldan bu yana mükellef odaklı hizmet sunmaya ve sürekli gelişim prensibine bağlı dayalı çalışmalar yaptığına değinerek, “E-Maliye anlayışıyla birçok gelişmiş ülkeden iyi durumdayız. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın alış veriş yaparken fatura ve fişlerini almalarını aksi takdirde katma değer vergisinin satıcının cebinde kalacağını ve gelir ve kurumlar vergisini az ödeyeceğini bildirmek istiyorum. Bu çerçevede Didim"de vergi rekortmeni olan mükelleflere de teşekkür etme istiyorum” şeklinde konuştu.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise, ilk kez Didim"de bu tür bir ödül törenin yapıldığına işaret ederek, şunları söyledi: “Didim"de gelir ve kurumlar vergisinde ödül alan mükelleflere teşekkür etmek istiyorum. İlçemizde her zaman kurumsal birliktelik ısrarla ortaya koyduğumuz bir anlayış. İnşallah önümüzdeki yıllarda özel ve kamu kuruluşlarını ortak çalışmalar içerisinde göreceğimizi umut ediyorum. Didim"in sıkıntıları ve sorunları mevcut, ama bunu hep birlikte aşacağız. Didim bir turizm kenti ama ödül alanlar çoğunlukla İnşaat sektörü temsilcileri, ileriki dönemde turizmcilerinde burada daha da yer alacağını düşünüyorum”
İşadamlarının ülkenin gelişmesi için önemli bir yükü üstlendiğinin altını çizen Vali Hüseyin Avni Coş, sadece vergi yönüyle kalmayıp sağladıkları istihdam ve yatırım nedeniyle de işadamlarının ülkeye çok katkı sağladığını ifade etti. Devletin her zaman vatandaşların yanında olduğundan söz eden Coş, şöyle konuştu: “Her zaman herkese telefonumuz açıktır. Bizim her anlamda herkese yardımcı olacağız. Didim alt yapısı ve ulaşım anlamında yapılması gerekenler var. İnşallah Devletimizin imkân ve destekleriyle sorunların çözümü için çalışacağız. Herkesin vereceği destekle bu sorunları çözeceğiz. Didim"in turizmden daha fazla faydalanması için mevcut veren Kurum ve kuruluşlar kalitelerini yükseltmeleri gerekir. Daha fazla kaliteli hizmet verebilirsek ve turisti Didim"den memnun şekilde ayrılmasını sağlarsak, bu iyi önde bize dönecektir. Elimizden geldiğince müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutacağız. Bu durumda meslek kuruluşları da eğitimlere önem vermeli. Vergi sahibi olan mükelleflerin hizmet anlamında desteklenmesi ve turiste memnuniyeti sağlayan kurumlarında ödüllendirilmesi gerekir”
Konuşmaların ardından 2008 yılı kazançlarına göre Didim"de Gelir ve Kurumlar vergisinde ilk 10"a giren mükellefler ödülleri Vali Coş ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.