LEMAN Kültür’ün Eskişehir’deki şubesinin geçen Ocak ayında kurşunlanması olayında sol gözünü kaybeden garson 23 yaşındaki Uğur Çukur, işyeri sahiplerinden 300 bin lira tazminat istiyor.

Yenibağlar Mahallesi İsmet İnönü Caddesi’ndeki Leman Kültür adlı iş yerine, 22 Ocak 2012’de saat 23.30 sıralarında silahlarla ateş açıldı. Olayda garson Uğur Çukur sol gözüne isabet eden kurşunla ağır, bir müşteri de cam kırıklarından hafif yaralandı. Şüpheliler ise olay yerinden kaçtı. Polis, olay yerinde 33 boş kovan ile işyeri içerisinde de çok sayıda mermi çekirdeği buldu.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda olaya karışan aralarında bir kamu görevlisinin de bulunduğu 1’i kadın 16 kişi yakalandı.

Şüphelilerin Leman Kültür’ün sahiplerini, sigara içildiği için yüksek miktarda para cezası kesmekle tehdit ettiği önü sürülürken, iş yeri sahiplerinden 1 milyon lira haraç istendiği, paranın verilmemesi üzerine de iş yerinin kurşunladığı bildirildi. Adliyeye sevk edilen 16 şüphelinden 9’ çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SOL GÖZÜNÜ KAYBETTİ

Olayın ardından 112 ambulansıyla götürüldüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’ne kaldırılan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim (AÖF) Fakültesi İşletme Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi garson Uğur Çukur, isabet eden kurşun nedeniyle sol gözü görme yetisini kaybetti.

İŞ MAHKEMESİNDE DAVA AÇTI

Uğur Çukur, Eskişehir 1’inci İş Mahkemesi’nde 250 bin lirası manevi, 50 bin lirası da maddi olmak üzere toplam 300 bin liralık tazminat davası açtığını söyledi. Davanın ilk duruşmasının dün yapıldığını belirten Uğur Çukur şöyle konuştu:

"Ben olayın meydana geldiği işyerinde 13 ay sigortasız çalıştım. Olay gecesi dışarıdan silah sesleri geldi. Ben işyerinin ikinci katında ayaktaydım ve müşterilere servis yapıyordum. Kurşunlardan biri sol gözüme isabet etti. Hastaneye kaldırıldım. İşyeri sahipleri 4 gün sonra bana sigorta yaptılar. 3 ay sigortam devam etti. Ben hastaneden taburcu edildikten sonra İstanbul’da ailemin yanına gitmiştim. İşyeri sahipleri bu nedenle beni işten çıkardı. Şu an sigortam da yok. İş Mahkemesi’ne çalışma sırasında tabancayla yaralanıp bir gözümü kaybettiğim ve 13 ay boyunca sigortasız çalıştırıldığım için işyeri hakkında dava açtım. İşyeri sahiplerinden 250’si manevi, 50’si de maddi olmak üzere 300 bin lira tazminat istiyorum. İlk duruşmada ifademi verdim. Duruşma erteledi. Bu olayla ilgili olarak yakalanan şüpheliler hakkında da önümüzdeki gönlerde ağır ceza mahkemesinde dava açılacak. Oradaki duruşmalara da davacı olarak katılacağım."