Demokrasiyi güçlendirdik. Şimdi ileri demokrasi diyoruz" dedi
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Kazlıçeşme Mitinginde söylediği "Onun dişlerini sökeceğim" sözlerini eleştirerek "Ya sen hesap uzmanı mısın, diş doktoru musun? Meslek şaşırdı galiba. Fakat Kılıçdaroğlu ben bu dişleri zaten sana teslim etmem. Sen yine git hesap uzmanlığına devam et. Ama Allah senin gibi hesap uzmanlarının eline düşürmesin bu ülkeyi. Önce mesleğini doğru seç" dedi. Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun alanda 1 milyon kişi topladıkları iddiasına da "Böyle diyorsa demek ki bizim bugünkü mitingimizde 10 milyon var" dedi. Erdoğan İstanbul mitingini Kazlıçeşme Meydanı'nda gerçekleştirdi. Sakarya mitinginden helikopter ile dönen Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:
 
AZİZ ŞEHİR: Bu şehre, aziz şehrin insanlarına hizmet etmiş olmanın bu şehre hizmetkar olmanın
 
bahtiyarlığını yaşıyorum. Ben bu şehirde doğdum. Bu aziz İstanbul'da büyüdüm. (alanda 600 metrekarelik Türk Bayrağı açılması üzerine) Bayrağın renginden, hilalinden, yıldızından rahatsız olanlar var. Hakkari'de BDP'linin eline CHP bayrağını tutturup Türk bayrağını tutturamayanlar var. 12 Haziran onlara da hesap sorma günü olacaktır.
 
MAĞDURLARIN SESİ: Dünyanın tüm yoksullarının, mazlumlarının, mağdurlarının İstanbul'a baktıklarını biliyorum. Sorumluluğumuzun idrakindeyiz. Dünyanın bizden ses beklediğinin, uzanacak eli beklediğinin imdat beklediğinin farkındayız. Mağdurların sesi olmaya çalışıyoruz.
 
DİKTATÖRLER EZMESİN
 
YENİ ANAYASA: 12 Haziran seçimleri sonrası en büyük projemiz yeni bir anayasa. 3 Kasım 2002'de bu millet 'yeter söz de karar da milletindir' dedi. Yönetime el koydu. Dikkat edin millet el koydu. O günden itibaren sizin desteğinizle sizin kararınızla hayır dualarınızla demokrasiyi güçlendirdik. Ama yetmiyor. Şimdi ileri demokrasi diyoruz. Daha güçlü olmamız lazım. Daha güçlenmemiz lazım. İstanbul'un sandıklarının gümbür gümbür patlattığı bir 12 Haziran istiyoruz.
 
Biz, kararlı, emin olacağız ve göreceksiniz 12 Haziran'da da Allah'ın izniyle zafer yine bizim olacak.
 
KATILIMCI DEMOKRASİ: Ne istiyoruz biliyor musunuz? Sivil katılımcı özgürlükçü bir anayasa istiyoruz. Bize bu yakışır. Bize bu yaraşır. Ve bunun için de biz büyük ölçüde hazırız. Bütün STK'lar buna katılacaklar. Buna eminim. Fakat 367'nin üzerinde milletvekili ile eğer iktidara gelirsek millet bu görevi bize vermiş olacak ki o zaman biz bu hazırlıklarımız parlamentoya çağrımızı yapacağız. Gelin beraber çalışalım. Çalışmadılar. Biliyorsunuz 26 maddelik pakette bizimle çalışmadılar. MHP kabul etmedi, CHP 'kahve içmeye gelinsiz' dedi. BDP zaten 2-3 kişiyi temsilci gönderiyor. Kim var? Sadece AK Parti var. Çünkü biz milletin verdiği görevin idrakindeyiz.
 
CHP'NİN 1 MİLYONSA BİZİMKİ 10 MİLYON: Dün burada sayın Kılıçdaroğlu bu alanda 1 milyon insanın toplandığını söylemiş. Eğer Sayın kemal Kılıçdaroğlu böyle bir hesap uzmanı ise yandık.
 
Bakınız bu ada tüm emniyet tek tek sayım yapıyor. Bu nasıl bir hesap uzmanı anlamıyorum. Ne kadar şişirirse şişirsin 100 bin. İzmir'de bizim miting, Kılıçdaroğlu mitinginin 3 katı. Yüreği varsa istediği televizyona çekilmiş resimleri yan yana koysunlar. Bizim resimlerle o resimlerde hangisi katılım daha fazla ortaya çıkar. Böyle diyorsa demek ki bizim bugünkü mitingimizde 10 milyon var. Bütün resimlere baktım. Sahneyi almış öbür tarafa kurdurmuş. Öyle talimat vermiş, alanı küçültmüş. Sayın Devlet Bahçeli bu alanın 4'te birinde yaptı. Niye mukayese ediyorsun demeyin. Anlatmamız lazım.