MedyaNet, ADpop isimli yeni ürünü ile Türkiye"deki 'içeriksel' reklamcılıkta yeni bir dönemin başlayacağını ve kurumsal firmaların yanı sıra KOBİ"lerin de öncelikli hedeflenerek, pazara yeni bir soluk getireceğine inanıyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR

Reklamveren öncelikle markası ile uyuşan kelimeleri ADpop üzerinden seçiyor, seçilen kelimeler içeriği taranan web siteleri üzerinde bulunarak işaretliyor.

İşaretlenen kelimeler kullanıcıya metin içerisinde turuncu renkte ve altı çizili olarak gösteriliyor. Kullanıcı "mouse hareketi" ile işaretlenmiş kelimenin üzerine geldiği anda ADpop aktif hale geliyor ve reklam görüntüleniyor. Kullanıcı mouse"u işaretlenen kelime üzerinde tuttuğu süre boyunca da reklam gösterimi devam ediyor. Mouse kelime üzerinden çekildiği andan itibaren 1,5 saniye süresince reklam görüntüleniyor. Sonrasında ise otomatik olarak kapanıyor.

ÇOK EKONOMİK

ADpop, seçtiği kelime ile bütünleşmek isteyen reklam verenlere, çok ekonomik bütçelerle internet sitelerine reklam vermeyi sağlıyor.

FARKLI SEÇENEKLER

ADpop, web sitelerin içeriklerini tarayarak, içeriği oluşturan kelimeler üzerinden reklam yapılmasını sağlayan bir model aslında. ADpop"un reklam verene sunduğu farklı kullanım seçenekleri de söz konusu:

• Metin İçerikli
• Görsel+Metin İçerikli
• Flash (Banner) İçerikli
• Video İçerikli

Burada özellikle reklam verenlerimizin içini rahatlatmak için, metin içerikleriyle ilgili bir hususu da belirtmekte fayda var. Sistem cinayet, ölüm, kaza, uyuşturucu, pornografik gibi sözcüklerin yer aldığı metinlerde kesinlikle reklam gösterimine izin vermiyor. Örneğin, otomobil ile kamyonun karıştığı ve üç kişinin hayatını kaybettiği zincirleme bir trafik kazasının haberinde, "ölüm" ve "otomobil" kelimeleri aynı içerikte yer aldığı için "otomobil" kelimesi reklam için tercih edilse bile reklam gösterilmiyor.

ADpop"UN REKLAMVERENE FAYDALARI

ADpop ile reklam verenler reklamlarını online olarak satın alabiliyor. Piyasadaki diğer ürünlerden farklı olarak, ADpop sayesinde az önce sözünü ettiğimiz dört farklı modelin ADnet.com.tr üzerinden oluşturulması ve satın alınması mümkün hale geliyor. Kreatiflerin ADnet.com.tr üzerinden yüklenmesi, yayınların gerçekleştirileceği kategorilerin ve kelimelerin seçilmesi, belirlenen bütçenin kredi kartı ile ödeme işleminin yapılması tamamen online sistem üzerinden hayata geçiriliyor. ADpop reklamlarının coğrafik gösterimi sayesinde ise hedef kitleye daha kolay erişim sağlanıyor. ADpop şu anda 10 ülkede, 90 şehirde erişim hizmeti verebiliyor.

DİĞER REKLAMLARDAN FARKI

İnternette kullanılan diğer reklam modelleri sayfa üzerinde belirli bir alanda reklam gösterimini sağlıyor. ADpop ise bir "içeriksel" (contextual) reklam modeli olarak herhangi bir alana ihtiyaç duymuyor; tamamen içeriği oluşturan kelimelerin işaretlenmesi ile başlıyor ve işaretli kelime üzerindeki mouse hareketi reklamın aktif olmasını sağlıyor. Bu şekilde reklamı aslında kullanıcının kendisi aktive ediyor. Bu sayede reklamın yapıldığı ürün ile alakalı kelimeler seçilebiliyor, bu kelimeler üzerinden de doğru marka algısını yaratacak reklam gerçekleştiriliyor. Mouse hareketi ile açılan reklam yine mouse hareketi ile kapatılıyor.

ÖLÇÜMLEME NASIL YAPILIYOR

İlgili site üzerinde bulunan ve reklam gösterimi yapılacak olan "parlama", "parlatılan" (highlight) kelimenin mouse hareketi ile aktifleşen ADpop reklamının görüntülenmesi, görüntülenen reklamın kullanıcı tarafından tıklanması ADnet sistemi üzerinden ölçümleniyor. Tüm bu ölçümleme ve raporlama işlemleri anlık (gerçek zamanlı) olarak gerçekleşiyor.