D-Smart ile Kablolu TV"den izlenen dizi ve film kanalı TNT"deki, Dolce Gabbana"nın ""Light Blue"" adlı parfüm reklamında, denizdeki bir botun içinde uzanan bikinili kadın, ellerini ıslak saçlarında dolaştırıyor ve daha sonra da mayolu erkek oyuncu ile öpüşüyordu.

"MÜSTEHCENLİK SINIRINI ZORLAYAN GÖRÜNTÜLER"

Gazeteport'un haberine göre RTÜK"ün 7 üyesi bu sahneleri ""Müstehcenlik sınırlarını zorlayan görüntüler"" olarak değerlendirdi. RTÜK, reklamın "" Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlakî gelişimini zedeleyecek"" nitelikte olduğu ve erken saatte yayınlandığı, bu nedenle program durdurma cezası verilmesi amacıyla kanaldan savunma istenmesini benimsendi.

""ASIL SAPKINLIK YASAKÇI BAKIŞTIR ""

Reklam nedeniyle kanala ceza verilmesine, RTÜK üyeleri Mehmet Dadak ve Hülya Alp karşı çıktı. Dadak, ""Reklamda, cinsel çağrışımlarla müstehcenlik sınırlarının zorlandığı düşüncesine katılmıyorum"" dedi. Hülya Alp ise ""Çocukların, cinsel benliklerini ayırdetmeye başladıkları zamandan itibaren cinsellikle ilgili merakları vardır"" dedi ve şu görüşleri savundu:

""Bu merak, onların gelişimsel seviyelerine uygun olarak giderilmelidir. Cinsel gelişime ve cinselliğe yönelik konular, okul öncesi dönemin eğitim repertuarı içinde mutlaka olması gereken, eğitim araçları ve programları yoluyla da desteklenen bir öneme sahiptir. Cinsellikle ilgili olarak çocukların ve gençlerin moral (ahlaki) gelişimlerini asıl zedeleyecek olan şey ise, cinselliği pornografik olmayan dozda kendi doğallığı içinde, doğal ve insani karşılamak yerine, bir kadınla bir erkeğin arasındaki her tür yakınlaşmayı bir tür sapkınlık gibi yorumlayan ve bu yüzden hiçbir şekilde görüntülenmesine izin vermeyen yasakçı bakıştır.""Hürriyet