Bünyesinde Citroen, Subaru, Great Wall gibi otomotiv markaları bulunan Bayraktar Grubu, son olarak lüks Infiniti'yi Türkiye'de satışa sundu. Türkiye, dünyada Infiniti'nin satıldığı 35'inci Avrupa'da ise 25'inci ülke oldu. Infiniti ileTürkiye lüks otomobil pazarındaki rekabet kızıştı. BMW, Mercedes-Benz, Audi, Range Rover gibi markaların rekabetine Infiniti de katıldı. Yakında bu rekabete Infiniti'nin ABD'deki en büyük rakibi Lexus da dahil olacak. 2008 yılında Avrupa pazarına adım attıklarını söyleyen Infiniti Avrupa Bölgesi Direktörü Jürgen Schmitz krize rağmen aralarında Türkiye'nin de dahil olduğu bazı ülkelere girdiklerini söyledi. Yeni büyüyen bir marka olduklarını ve geçen yıl Avrupa' da 2 bin araç satışı gerçekleştirdiklerini belirten Schmitz, "2008'de dünya genelinde 145 bin adetlik araç satışı gerçekleştirdik. Hedefimiz 2013 yılında Avrupa pazarında 20 bin otomobil satmak. O zamana kadar gireceğimiz yeni pazarlar ve model gamına eklenecek yeni modellerle bu rakama ulaşacağımızı tahmin ediyoruz" dedi.

HEDEF 500 ADET SATIŞ
İstanbul İstinye'de 3 milyon dolarlık yatırımla showroom açan Bayraktar Grubu, 2011'e kadar 200 adet araç satışı hedefliyor. Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, kriz nedeniyle hedeflerini yüzde 25 oranında 'tıraşlamak' zorunda kaldıklarını ifade etti. Bayraktar, kriz sonrasında yıllık satışlarının 500 adet seviyesine oturacağı yorumunu yaptı. 30 adetlik araç stoklarının bulunduğunu söyleyen Bayraktar, 3 aracın satıldığını da ifade etti.

TÜRKİYE'DE 1200 INFİNİTİ VAR
Türkiye'de bugüne kadar ABD'den ithal edilerek grey market tarafından satılmış bin 200 adet Infiniti marka araç bulunuyor. Bayraktar Holding Başkanı Mustafa Bayraktar, eski Infiniti sahipleriyle temasa geçtiklerini ve bu araçlara da servis hizmeti vermek için kolları sıvadıklarını söyledi. Bayraktar, ABD'den ithal edilen bu araçlar için yedekparça stokladıklarını kaydetti.

EN YÜKSEK FİYAT 110 BİN EUROYA KADAR ÇIKIYOR
Infiniti'nin Avrupa için geliştirdiği tüm ürün gamı Türkiye'de satılacak. Fiyatları 90 bin euro'dan başlayıp 110 bin euro'ya kadar çıkan Infiniti'nin ürün gamında; FX37/50, EX37, G37 Sedan, G37 Coupe ve G37 Cabrio gibi modeller bulunuyor.

TÜRK ZENGİNLERE GÜNDE 50 EURO HARÇLIK VERECEK
Bayraktar, Infiniti müşterilerine yönelik bir yol yardım hizmetini de devreye sokuyor. Infiniti kullanıcıları, Total Ownership Experience kapsamında, yolda herhangi bir sorunla karşılaştıklarında, 5 yıldızlı otelde konaklama veya business class'la yolculuk ederek evlerine dönme imkanı, şoförlü bir üst sınıf araç tahsisi ve günlük 50 euro harcırah avantajından yararlanabiliyorlar. Eski Infiniti sahipleri de 50- 100 euroya kart satın alarak bu sisteme dahil olabilecekler./sabah