Didim ilçesinde ekmek fırınları arasında başlayan rekabetten dolayı fırınlarda satılan 300 gram ekmeğin satış fiyatı 75 kuruştan 50 kuruşa kadar düştü.
Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede faaliyet gösteren 20'ye yakın ekmek fırınının olduğunu, geçtiğimiz Mayıs ayında fiyat düzenlemesi için yaptıkları toplantıda da 300 gram ekmeğin 75 kuruştan satılmasına karar verildiğini, ancak bazı fırıncıların fiyat düşürdüğünü bildirdi.
Oda Başkanı Döver, ''Yaz aylarındaki satışlardan memnun olan fırıncılarımız, kış ayları geldiğinde maalesef birlikteliklerini bozuyorlar ve ekmekte fiyat düşürüyorlar. Biz oda olarak sadece taban fiyat olarak müdahalede bulunabiliyoruz. Diğer türlü fiyat düşürdüklerinde herhangi bir müdahale de bulunamıyoruz. İlçemizdeki 300 gram ekmek bazı fırınlarda 60, bazı fırınlarda ise 50 kuruştan satılmaya başlandı. Bu durum, vatandaşa yaradı. Fiyat düşüşüyle birlikte fırınlarımızın zarar ettiğini düşünüyorum'' dedi.
Yeşil Karadeniz Ekmek ve Unlu Mamuller işletmecisi Hasan Mercan, Didimli fırıncılar olarak geçtiğimiz Mayıs ayında Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldiklerini ve fırıncıların kendi aralarında uzun süreden beri devam eden haksız rekabet ve tutarsız fiyat politikaları konusundaki şikayetlerini dile getirdiklerini bildirdi.
Mercan, bu toplantıda haksız rekabetin en çok kendilerine zarar verdiğini, az kazanan ya da kazanamayan birçok fırının kapanma tehlikesi yaşadığına dikkatİ çektiklerini ifade ederek, ''Çok fazla borç içerisinde olan fırıncıların, bu olumsuz tablodan sonuçta vatandaşın da zarar gördüğünü, kazanamayan fırıncının ne hijyen için, ne kaliteli malzeme için, ne de devlete ödemesi gerekenler için kaynak ayıramadığını söyledik. Bütün fırıncılar ortak karar alarak 300 gram ekmeğin fiyatını 75 kuruş olarak belirledik. Ancak uzun uğraşlar sonucu 75 kuruşa çıkardığımız 300 gram ekmeğin fiyatı 7 ay sonra yeniden rekabet ile bazı fırınlarda 50 kuruşa kadar düştü. Biz kendi fırınımızda 75 kuruştan ekmek satmaya devam ediyoruz. Bu durum hem biz fırıncıları, hem de vatandaşı olumsuz yönde etkiliyor'' diye konuştu.