Musul’da rehin alınan TIR şoförlerinin yakınları, firma önünde yakınlarından gelecek iyi bir haber bekliyor. Şoför yakını Sait Fındık, Musul’da rehin alınan şoförlerin arasında 4 kuzeninin bulunduğunu ve dün gece 01.00’de kendileriyle telefonla görüştüklerini söyledi.

Kaçırılan şoförlerin daha önce bir üs olarak kullanılan bir askeri tesiste tutulduklarını dile getiren Fındık, "Kaçırılan şoförlerden 4 tanesi kuzenim, 2 tanesi baba oğul. Amca çocuklarıyız. Bir tanesiyle dün gece 01.00’de konuştuk. Durumlarını sorduk. Tutuldukları santralden alındıktan sonra üs olarak kullanılan bir askeri tesise götürmüşler. Hepsini bir yerde tutuyorlar. Durumları genelde iyi. Bir sıkıntıları yok. İşkence ya da kötü muamele görmemişler. Onun dışında kurtarılmayı bekliyorlar. Kendi durumları (akıbetleri) hakkında herhangi bir şey bilmiyorlar. Başlarında nöbet tutan askerlerle irtibata geçtiklerinde para mevzusu geçiyor. Ama fazla bir şey yok" dedi.

Fındık, şoförlerin kendilerini kaçıranlarla birlikte saf tutup 5 vakit namazlarını kıldıklarını da söyledi. IŞİD militanlarının şoförlere umut vermeye çalıştığını öğrendiğini belirten Fındık, "Şoförler, kendilerini kaçıranlara ’Müslüman, Müslüman’a niye bunu yapıyor’ şeklinde sitemde bulunuyorlar. Onlar da, ’Biz sizi öldürecek değiliz. Biz, o insanlardan değiliz. Biz, Müslüman’ız’ diyorlar. Aralarında bu konuşmalar geçiyormuş. Yakın zamanda belki bir sonuca varılır diyorlar. Umut veriyorlar. Bildiğimiz bu kadar" şeklinde konuştu.

TALEPLERİNİ AÇIKLADILAR

Şoför yakını Mehmet Salih Turgut ise, “Hükümet ve özellikle Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan ve Dışişleri Bakanımızdan bizi yalnız bırakmamaları ve bizlerle temas halinde olmalarını istiyoruz. Çünkü tek el bağlayacağımız kişi bizim hükümetimizdir. Başka kimsemiz yok, zaten vatanımız devletimizdir. Onun için özellikle Başbakanımızdan ricamız şudur; bizlerle irtibata geçsin, durumumuzun ne olduğunu veyahut da onlarla herhangi bir bağlantı kurulduysa, onların herhangi bir durumu var ise bunların bize de aktarılmasını bekliyoruz. Talebimiz şudur; bir an önce bu örgütün istediği nedir, ne istiyorlar, onların isteklerinin yerine getirilip, kardeşlerimizin, akrabalarımızın sağ salim evlerine, çoluk çocuklarına kavuşmalarını istiyoruz. Sayın Başbakan, Sayın Dışişleri Bakanımızın gerekli hassasiyeti gösterdiklerine inanıyoruz ve örgütteki kişilerden de çağrımız şudur. Onlar da sizin gibi Müslümanlar, onlar da kardeşleriniz, yani size karşı hiçbir kötülüğü ve sizin aleyhinize olan iş yapmış değillerdir. Sadece ekmek parası için ordalar” diye konuştu.

“ARKADAŞLARIM İÇİN ÜZÜLÜYORUM”

Geyara Termik Santrali’ne yakıt taşıyan tanker şoförü Emre Yüce ise, kaçırılma olayları yaşanmadan önce termik santral için İskenderun’dan mazot yüklediğini ve sonrasında bu olayın gerçekleştiğini söyledi. Yüce, “Şuan oraya gitmem gerekiyordu ve gidemedim, çok şanslıyım. Ama oradaki arkadaşlarım için çok üzülüyorum. Onların bir suçu, günahı yok Kaçırılan 32 kişi bizim kardeşimizdir Acımız hepsi aynıdır” dedi.

Şoför yakınları, Musul’da rehin tutulan şoförler serbest bırakılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.