Planlanan program kapsamında ilk seminer Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Güven Kaya ve Psikolojik Danışman Şuayip Örenli tarafından iki oturum halinde olmak üzere Söke 100. Yıl Atatürk İlköğretim Okulu öğrenci velilerine yönelik gerçekleştirildi. Velilere “Olumlu anne baba tutumları, çocukların fiziksel ve duygusal gelişimleri” konularında eğitim semineri verildi.
Söke RAM tarafından gerçekleştirilen velilere yönelik eğitim seminerlerin ikincisi Perşembe günü Söke’ye bağlı Sazlı Beldesi’nde gerçekleştirildi. Seminer, Sazlı Beldesi düğün salonunda gerçekleşti.
Söke RAM’nden edinilen bilgiye göre; Seminerde yaşamın her döneminde, insan davranışını şekillendiren birçok faktör olsa da, davranışın temelleri çoğunlukla çocukluk döneminde atıldığı, bu dönemde davranış gelişimi genelde model alma ile gerçekleştiği ve bu modelinde çoğunlukla çocuğun en yakınında bulunan anne-babanın olduğu ifade edildi. Çocuğa karşı takınılan anne-baba tutumlarını etkileyen birçok faktörün olduğu, anne babanın beklentileri, toplumun kültürel değerleri, anne ve babalık rolüne hazır olma, anne ve babanın kendi çocukluk deneyimleri, anne ve baba arasındaki ilişki, çocukların sayı ve cinsiyeti çocuğa karşı alınan tutumlarda belirleyici olabilen başlıca faktörler arasında olduğu belirtildi.
Ayrıca seminerlerde çocukların yaş gruplarına ve gelişim dönemlerine göre fiziksel ve duygusal gelişim özellikleri konusunda da velilere bilgiler verildi.