Rehberlik Meslek Yasası"nın çıkması için İzmir Rehberler Odası(İZRO) ile Antalya Rehberler Odası"nın (ARO) organizasyonuyla Pazar günü İstanbul Taksim"de gerçekleştirilmesi planlanan “İlk Adım” toplantısı rehberler arasında görüş ayrılığına yol açtı. Geçen hafta içerisinde düzenlene genel kurulla tüm delegelerin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçilen Kuşadası Rehberler Derneği (KURED) Başkanı Ali Karapınar, bu girişime sert tepki göstererek, rehberlerin ortak çatısının Türkiye Rehberler Birliği(TUREB) ve Türkiye Rehberler Federasyonu (TUREF) olduğunu savundu.
KURED Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve TUREB ile TUREF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karapınar, “Yönetim Kurulumuz, camiamızda birlik ve bütünlüğün sağlanması ve meslek yasamızın çıkartılması için doğru adresin 28 Aralık Taksim Toplantısını düzenleyenlerin safları değil, kurucu yönetim kurulu üyesi bulunduğumuz TUREB ve TUREF olduğu kanaatindedir. Bu, KURED'in bizim 2006-2008 yönetim dönemindeki düşüncesi olup, Ali Karapınar'ın genel kurulumuza katılan delegelerimizin tamamının oyları ile yeniden seçilmesi, bu görüşün KURED üyelerinin tamamı tarafından desteklerinin de göstergesidir” dedi.
Ali Karapınar imzalı KURED açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verildi: “ IZRO ve ARO başkanlarının ve meslektaşımız Uğur Ayyıldız"ın, İstanbul Rehberler Odası Başkanı Serif Yenen ile yaşadığı kişisel sorunları, camiamızın sorunları gibi göstermek suretiyle aslında tüm camiaya onarılması güç zararlar verdiğiniz, başta Bakanlık olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu ile sivil toplum örgütü nezdinde bizleri de hak etmediğimiz derecede küçük düşürdüğü kanaatindeyiz. Sizlerin gerçek düşüncelerinizi bilmeyen bazı dernek başkanları ve kendinizi güçlü gösterebilmek amacıyla son zamanlarda kurdurttuğunuz derneklerin üyeleri de zaman içerisinde nasıl aldatıldıklarını yaşayarak öğreneceklerdir. Bu nedenle, 29 Aralık"ta toplantısının bir takiyye olduğu düşüncesiyle bu oyuna alet olmayacağımızı tüm Türkiye rehberlerine, Bakanlığımıza, kamu kurum ve kuruluşları ile kamuoyuna duyururuz”