2011 yılında 155 gemi ile 375 bin turist getirmeye hazırlanan Tura Turizm, çalıştığı rehberleri yeni sezonla ilgili bilgilendirdi.
Tura Turizm yetkilileri, toplantıda rehberlere yeni sezonda getirecekleri gemileri tanıttı ve yeni verilecek hizmetlerle ilgili bilgi verdi.
Toplantı ile ilgili bilgi veren Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Leyla Öner,
firma olarak çalıştıkları 72 rehberi bir araya getirdiklerini söyledi. 2010 sezonunun değerlendirmesini yaptıklarını anlatan Leyla Öner, “2004 yılından beri geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz toplantımızda, rehberlerimize 2011 yılı profilini anlatmak istedik. Toplantı kapsamında rehberlerimizin iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir de eğitim seminerimiz var” dedi.
2011 yılında Kuşadası, Marmaris, Bodrum, İzmir"e toplam 155 gemi ile 375 bin turist getireceklerini açıklayan Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner ise çoğunluğu Amerikalı olmak üzere Alman, Kanadalı, İspanyol ağırlıklı turist sayısında 2011 yılında toplam yüzde 30 artış sağlayacaklarını açıkladı. 2010 yılında 2009"a oranla oldukça önemli bir artış gözlediklerini anlatan Erkunt Öner de, “2011"de yüzde 30 oranında bir artış bekliyoruz. Bu çok önemli bir artış. Biliyorsunuz kruvaziyer endüstrisi dünyanın en hızlı gelişen sektörü. Başta Kuşadası olmak üzere, Ege Bölgesinin ve Türkiye"deki diğer limanların bundan en fazla pay alabilmesi için elimizden gelen her türlü çabayı harcıyoruz. Bu ay sonunda Cannes"da bir "seatrade" toplantısı var. Orada hem konuşmacı olarak bulunacağız hem de bir ödül alacağız. Ayrıca 2011 yılında ilk defa seattrade organizasyonunu Türkiye"de gerçekleştireceğiz. Bu toplantı İstanbul"da yapılacak. Doğu Akdeniz ve Karadeniz kruvaziyer konferansı olacak. Bu Türkiye için çok önemli bir konferans, çünkü daha fazla Türk limanın kullanılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Biz çok umutluyuz ve çok geleceği de iyi görüyoruz. 2010 yılını da çok başarılı bir şekilde bitirdik. Tura Turizm olarak kalite konusunda da dünyanın öncüsüyüz. Royal Caribbean ile yaptığımız işbirliği sayesinde, şirketin tüm dünya üzerinde çalıştığı firmalar bazında en başarılı tur operatörü konumundayız. Bu nedenle kruvaziyer turizminin devi olan bu şirketten "Dünyanın en iyi tur operatörü" ödülünü aldık” diye konuştu.
Türkiye"de liman alt yapıları bakımından dünya ortalamasının çok gerisinde olduğunu kaydeden Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner, sözlerine şöyde devam etti: “İzmir limanın durumunu kötü, İstanbul"da limanımız yok denilecek kadar kötü durumda. Antalya"daki liman limitli olanaklarla çalışıyor. Yani hangi bölgeye bakarsak orada bir liman sorunu karşımıza çıkıyor. Öncelikle gemilerin iyi hizmet alabilecekleri limanlara kavuşmamız lazım, burada bir adım atmamız lazım. Türkiye"nin kendi filosunu yapması düşünülebilir mesela. Türk yatırımcıları böyle bir yatırıma nasıl bakarlar bilemiyorum ama, Türkiye gelen kruvaziyerler açısından Akdeniz"in en önemli noktası”
Dünyanın en büyük iki kruvaziyer şirketinden biri olan Royal Caribbean"ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı John Tercek, Kuşadası"nda devamlı ve beklenenin üzerinde bir gelişme gördüklerini söyledi. Her yıl daha büyük gemilerin geldiğini ve hem yolcu kapasitesi açısından hem de uğrak sayısı açısından büyük bir artış yaşandığını vurgulayan John Tercek, “Royal Caribbean şemsiyesi altında başka markalar da yer alıyor. Celebrity, Pullmantur gibi alt şirketlerimizin hepsi birlikte hızlı gelişme gösteriyor. Türkiye"de bütün limanlarda orantılı olarak büyük bir gelişme görüyoruz, deniz trafiğinde sadece Kuşadası değil bütün limanlarda büyük bir artış görüyoruz” şeklinde konuştu.