Nazilli ve çevresinde görev yapan yaklaşık 60 yetkili semineri izledi.
Nazilli Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü"nde uzman olarak görev yapan Mehmet Konuş, denetimli serbestlik sisteminde Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği, çalışma alanları ve uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
İlk olarak denetimli serbestlik sisteminin amacından söz eden Konuş “Denetimli Serbestlik Sisteminin genel amacı; toplumun huzur ve mutluluğunu sağlamak, suç işleyen insanları toplum içinde ıslah ederek yeniden üretken bireyler olarak toplum arasındaki onurlu yerini almasına yardım etmektir. Hapis cezasının alternatifi olan bu sistemde, şüpheli, sanık veya hükümlüler şarta bağlı olarak serbest bırakılmakta ve kendilerine bir takım yükümlülükler getirilmektedir. Yükümlülüklere uyulmaması halinde kişinin mahkumiyeti hapis cezasına çevrilebilmektedir” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında gerçekleştirilen işbirliği protokolü ile ilgili de bilgi veren Mehmet Konuş “Mahkemelerin verdiği, eğitim kurumuna veya programına devam etme kararlarının yerine getirilmesi sürecinde, bireylerin bir işe girebilmelerine kolaylık ve destek sağlayacak düzeyde bir meslek ve beceri öğrenmelerini sağlamaktır. Eğitim yaptırımının temel amacı; Eğitim çağında suç ile tanışmış bir çocuğun eğitimine devam etmesini temin ederek kişiyi denetim, gözetim ve rehberlik faaliyetleriyle destekleyerek kişinin bilinçlenmesini, eğitimini tamamlaması, bir sanat ve meslek sahibi olmasını, bu şekilde kişiyi suçtan ve suçlulardan uzak tutmayı sağlamaktır. Denetim planında; hükümlünün hangi aralıklarla öğretmen ile görüşeceği ve rehberlik hizmetleri kapsamında yapılacak çalışmalara dair bilgiler yer alır. Rehber, zararlı alışkanlıklar edinebileceği çevrelerden uzak kalması ve sorumluluk bilinciyle iyi bir hayat sürmesini temin hususunda hükümlüye öğütte bulunur ve yol gösterir. Yanında çalıştığı kişilerle görüşerek istişarelerde bulunur” dedi.
Seminer kapsamında rehber öğretmenlere denetim raporu tutulması ile ilgili de çeşitli bilgiler verildi.
Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda verilen seminere Nazilli, Sultanhisar, Bozdoğan, Kuyucak, Karacasu ve Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevli Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezleri Müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.