AK Parti’nin 12 Haziran seçimlerinde yüzde 50’ye varan oyla yeniden iktidara gelmesi iş dünyasında sevinçle karşılandı. Hükümet ile yaşadığı gerginliklerle gündeme gelen TÜSİAD da 2023 için 500 milyar dolar ihracat hedefi koyan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) de AK Parti’nin 3. döneminin Türkiye ekonomisindeki istikrarın devamını sağlayacağı görüşünde birleşti. İşadamları hükümetin 3. döneminde son dönemde ısınan ekonomiye karşı yapısal reformlara devam etmesi gerektiğinin altını çizerken, yeni ve sivil anayasa için ise ‘uzlaşma’ çağrısı yaptı. 
 
AK Parti’nin girdiği üçüncü seçimde de büyük başarı yakaladığını dile getiren TÜSİAD YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu, “TÜSİAD olarak yeni dönemde ekonomi ve siyaset ile ilgili görüşlerimizi hükümetle paylaşmaya devam etmek istiyoruz” dedi. TOBB Başkan Yardımcısı ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise, güçlü tek parti ile hem ekonomik istikrar hem de yapısal reformların devamı için umutlarının arttığını belirterek, “Artık tüm partilerin ortak görüşünü yansıtan yeni ve sivil anayasa için çalışmalar başlatılmalı” diye konuştu. 
 
Cari açığa önlem alınmalı 
Hükümetin en kısa zamanda 2023 hedeflerine ulaşmak için reformlara devam etmesi gerektiğini vurgulayan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de “Ekonomide ihracata dayalı büyüme için gerekli adımlar atılmalı ve özellikle Türkiye’deki yabancı yatırımcıların ihracata dönük üretiminin teşvik edilmesi gerekiyor” dedi. 
YASED Başkan Yardımcısı Adnan Nas ise “Dış yatırımcılar özellikle eğitim, vergi sistemi ve sosyal güvenlik açığı konusunda önemli adımlar bekliyor” diye konuştu. 
 
EKONOMİDE ACİL TALEPLER 
Yeni anayasa uzlaşma ile hazırlansın 
Seçim döneminde açıklanan projeler hayata geçirilsin 
Cari açık ve ekonomideki ısınmaya karşı önlem alınsın 
Yapısal reformlara devam edilsin 
İşsizlik ve vergi sistemi konusunda adım atılsın 
İhracata dayalı büyümeye destek verilsin (radikal)