Arınç demokratik açılımda referandum ihtimali olup olmadığı yönündeki soruya da yanıt verdi. Arınç şunları söyledi:

RTÜK'TEKİ TARTIŞMA

RTÜK"te yapılan bir toplantı sırasında bazı üyeler birbirlerine karşı nahoş davranışlarda bulunmuşlar. Hülya Alp ve Mehmet Dadak diğer tarafında da Zahid Akman"ın olduğu görülüyor.

Birbirlerini kıracak, incitecek davranışın olması bizi de sizi de üzer. Ama ben hakem konumunda değilim. Tarafları dinleyerek kim haklı kim haksız karar verecek konuda değilim.

Kim olursa olsun nahoş davranışlarla karşılaşmak üzüntü verici. İsmi geçenler de zaten yazılı veya basın toplantısı yoluyla düşüncelerini ifade etti.

2004 yılında Kamu Görevlileri Etik Kurulu oluşturuldu ve bugüne kadar çok güzel işler yapıldı. Eğer RTÜK"teki toplantıda üyeler bir kişinin davranışından rahatsız olmuşlarsa şimdi tam zamanıdır. Kamu Görevlileri Etik Kurulu bu işlere bakıyor. Kamu Görevlileri Etik Kurulu"na bir şikayet olursa karar vermek mümkündür.

Olayı çok ciddi görüyorlarsa yargı yolu burada işlemez, Kamu Görevlileri Etik Kurulu"na biri müracaat etsin.

RTÜK'TEKİ KAVGA

RTÜK toplantısında eski Başkan Zahit Akman'ın, CHP'li üyelerden Hülya Alp ve Mehmet Dadak"ın üzerine yürüdüğü iddia edilmişti.

DEMOKRATİK AÇILIMDA REFERANDUM İHTİMALİ

Bir Anayasa değişikliğinin yapılabilmesi için mutlaka nitelikli çoğunluğa ihtiyacı var. AK Parti"nin çabası yeterli olmayabilir. Diğer partilerden destek gelirse yapabiliriz. Ama olmazsa olmaz bir durumda bir iki maddede bir değişikliğe ihtiyaç olursa biz referanduma gitme yolunu seçebiliriz.

Açılım konusunda söylemedim. Türkiye"nin ihtiyacı olan Anayasa değişikliği konusunda söyledim. 2007"de bazı konular nasıl çözüldüyse yine halk oyuyla çözüme gidebiliriz./vatan