Havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifinin bugün Meclis’e gelmesi nedeniyle THY gece 3'ten itibaren grev başladı. Bu gece 00:00'a kadar sürecek grev nedeniyle şu ana kadar 100 uçuş iptal oldu.

Atatürk Havalimanı’ndan yapılan seferlerde gecikmeler yaşanırken toplamda 13 iç hat, 11 dış hat uçuşu da iptal edildi. Bu gece yarısına kadar devam etmesi beklenen eylemle ilgili THY, kanunsuz eylem yapan personelin bildirimsiz olarak iş sözleşmelerinin feshedildiğini açıkladı.

Bunun üzerine THY’nin siteleri RedHack grubu tarafından hack’lendi. Redhack’in twitter hesabından yapılan açıklamada eylem, “THY sitesinde ilaçlama” denilerek duyuruldu. Atılan Twitter mesajında “Bizleri sevdiklerimize ulastiran THY markasi veya ucaklari degil, emekçileridir” ifadesine yer verildi.

Çalışanlarıyla 22. toplu sözleşme görüşmelerinin ardından 16 aydır masaya oturmayan THY yönetimi, bu süre zarfında çalışanlarının ücretlerine de zam yapmadı. Hava-İş Sendikası’na bağlı THY çalışanları, hava ulaşımı sektörüne grev yasağı getirilmesini öngören yasa teklifini ve toplu iş sözleşmesinin 16 aydır yenilenmemesini geçtiğimiz hafta protesto etmişti.