Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, sitenin saldırıya uğradığı ilk gün ve dün olmak üzere iki ayrı nota verildiğini bildirdi.

İlk notada saldırı hakkında ilk bilgiler yer alırken, dün verilen notada güvenlik tedbirlerinin arttırıldığının bildirildiğini anlattı.

Koru, "Büyükelçiliklere, kimlik kartlarının imajlarının alındığının belirlendiğini bildirdik. Nasıl olduğu konusunda teknik bilgi ilettik. ayrıca güvenlik tedbirlerinin arttırıldığını da ifade ettik" dedi.

YABANCI DİPLOMATLAR KAYGILI

Adreslerini de içeren kimlik bilgilerinin açığa çıkması, üstelik internet aracılığıyla yayınlanması nedeniyle bazı ülkelerin Dışişleri Bakanlığı'na başvurarak, "kaygılarını ilettiğini" de kaydeden Büyükelçi Koru, "Biz de kaygılarını gidermek üzere teknik bilgi iletiyoruz. Önümüzdeki günlerde de yabancı misyon temsilcilerine bu konuda ayrıntılı bir brifing vermeyi planlıyoruz" dedi.

"ALÇAKLIK..."

Redhack siber korsan grubunun Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesine yaptığı saldırının ardından, ele geçirdiği yabancı diplomatlara ait kimlik kartlarının imajlarını yayınlamasını "alçaklık" olarak niteyen Bakan Yardımcısı Koru, şöyle Konuştu; "Hiçbir şekilde gizli yazışmalara ulaşmış değiller. Ele geçirdikleri de, diplomatların gerektiğinde gösterdikleri kimlik kartları. Mesela, bir ülkeyle yapılan, pozisyonu gösteren gizli yazışmaları ele geçirip yayınlasalardı, bu bir dereceye kadar. Ancak kişilerin kimlik bilgilerini alınması ve yayınlanması aşağılık bir hareket" dedi.

"Redhack, yaptığı saldırı ile Dışişleri Bakanlığı sitesinin güvenlik sorunlarını ortaya koyduğunu ifade ediyor. Ne düşünüyorsunuz" sorusuna karşılık ise Büyükelçi Koru, "Öyle bir güvenlik denemesi yapmış olsalarda, ele geçirdikleri kimliklerin üç-dört tanesini yayınlarlardı, biz de güvenlik açığını görüp düzeltirdik. Ancak yüzlerce kimlik imajını internette yayınladılar. Şimdi, mesela bir terör örgütü, El Kaide bu kişilerden birine saldırı düzenlese, birşey olsa, rahat uyuyabilecekler mi?" diye sordu.

REDHACK TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNE ALINABİLİR

Öteyandan Redhack'e yönelik yürütülen soruşturmada kritik bir noktaya gelindiği öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık Redhack'in terör örgütü kapsamına alınması için çalışma başlattı.

Grubun "Marksist-Leninist unsurlar barından bir manifestosu ve orak çekiçten oluştan bir logosu"nun bulunduğuna vurgu yapan bir rapor hazırlanarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

Savcılık, Terörle Mücadele uzmanlarından Redhack'in terör örgütü kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği yönünde görüş istiyor.