Red Kit İstanbul’da sergisi kapsamında 27 Haziran Çarşamba günü, saat 18.30’da, , reklamcı ve iletişim uzmanı Levent Erden, Red Kit'in dünyasını anlatıyor.

Red Kit çizgiromanlarının Türkiye yayımcısı Yapı Kredi Kültür Merkezi, Red Kit İstanbul’da sergisi kapsamında 27 Haziran Çarşamba günü, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde Kadim Dostum Red Kit adlı bir söyleşi düzenliyor. Katılımcıların dünyaca ünlü kovboy Red Kit’i ve onun renkli dünyasını bu kez ünlü reklamcı Levent Erden’den dinleyeceği etkinlikte, Erden’e meslektaşları Vincent Bouvard ve Ali Platin de eşlik ediyor.

Çizgi roman araştırmacısı Didier Pasomonik’in küratörlüğünde hazırlanan ve yoğun ilgi nedeniyle 12 Ağustos tarihine kadar uzatılan “Red Kit İstanbul’da” sergisi, Vahşi Batı’nın en yalnız kovboyunu İstiklal Caddesi’nde ağırlıyor. Aynı zamanda İstanbul Uluslararası Çizgi Roman Festivali İstanbulles* kapsamında gerçekleştirilen “Red Kit İstanbul’da” sergisi, Türkiye’de bir çizgi roman kahramanı üstüne yapılan ender sergilerden biri olma özelliğini taşıyor.

Serginin yapıldığı Yapı Kredi Kültür Merkezi’nin Galatasaray’daki binasında bulunan sergi salonu küçük bir Red Kit kasabasına dönüştürüldü. Vahşi Batı stili bir bar kapısından girilen sergi salonunda evler, posta arabaları ve ünlü çizgi roman karakterleri Red Kit, Düldül, Daltonlar, Rintintin, Billy the Kid ve diğerleri bulunuyor. Ayrıca orijinal çizimler, karakterlerin oluşum süreçleri, çizgi roman endüstrisinin gelişimi, Red Kit evreninin perde arkası, Red Kit’e özgü dünya görüşü ve korsan çizimli albüm kapaklarından İzzet Günay-Sadri Alışık’lı sinema afişlerine dek Red Kit’in Türkiye macerası bu sergide. Serginin afiş ve panosunda kullanılan İstanbul silüetli Red Kit çizimi de, Morris’in izinde Red Kit’in maceralarının devam ettiren Achdé’tarafından özel olarak çizildi.