MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidar partisinin referandum kampanyasında devletin tüm imkanlarını kullanmasını eleştirerek, “Mitinglerde TOKİ ve yatırımcı kuruluşlar bahanesiyle kürsüler hazırlanıp, kırmızı halılar döşeniyor. Devletin uçağı ve helikopteri, Başbakanlık otobüsü ve makam araçlarıyla şehre giriyor. Kim giriyor? Recep Tayyip Sultan giriyor” dedi.

Partisinin bugün Konya'da düzenlediği mitingde konuşan Devlet Bahçeli, seçmenlerden mutlaka sandığa gitmesini istedi. Bahçeli, referanduma katılımın yüksek olması gerektiğini belirtti ve siyasi parti temsilcilerinin sandığa sahip çıkarak fesat ve hileye meydan vermemelerini istedi.

“BU AKP ANAYASASI”

12 Eylül'de referanduma sunalacak Anayasa değişikliği paketini Ak Parti'nin bir alacakaranlıkta Meclis'e getirdiğini ve uzlaşmaya yanaşmayarak dayattığını belirten Bahçeli, “Bu milletin anayasası değil, Recep Tayyip Erdoğan anayasasıdır. AKP anayasasıdır” dedi.

Bahçeli, anayasa değişikliği paketinin Meclis'te görüşülmesi sırasında, Ak Parti milletvekillerinin iradenisinin de Recep Tayyip Erdoğan'ın prangasına alındığını öne sürdü.

“DEVLETİN UÇAĞINI KAMPANYADA”

Devlet Baphçeli, halkoylamasına giderken iktidarın devletin tüm olanaklarını yasal olmayan şekilde kullandığını, kamu görevlilerinin baskı altına alınarak referandumdan "evet" çıkması için her yolun denendiğini söyledi.

Ak Parti'nin mitinglerinde devletin Toplu Konut İdaresi ve yatırımcı kuruluşlar bahanesiyle iktidar yandaşlarına kürsülen kurulduğunu ve kırmızı halğlar döşendiğini anlatan Behçeli, “Devletin uçağını ve hilokpterini kullanıyor. Başbsakanlık otobüsü ve makam araçlarıyla şehre giriyor. Kim giriyor? Recep Tayyip Sultan giriyor” dedi.
Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın mitinglerde oruçlu ağzıyla her türlü yalanı söyleyip kendilerine iftiralar attığını söyledi. Referandumda "evet" oyu vereceğini açıklamayanlara Başbakan Erdoğan'ın "Bertaraf olacaksınız", "huzura geleceksiniz" dediğini kaydeden Bahçeli, “Bu saltanat değil ki padişahın huzuruna gelip el etek öpülsün. Böyle demokrasi olmaz” dedi.

İktidar partisinin devlet imkanları ve yandaş katkılarıyla her tarafa "evet" afişleri astığını belirten Bahçeli, “Devletlerin imkanlarıyla yandaş katkısıyla şehri "evet"le döşemiş olsanız da bu milletin vicdanı ve aklı var” diye konuştu.

“BAŞBAKAN'IN GİZLİ GÜNDEMİ VAR”

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın gizli gündemi ve niyeti olduğunu belirtti ve referandumda oylanacak anayasa değişiklik paketinde milletin geleceğini karartacak iki tuzak olduğunu söyledi.

Değişiklik paketi referandumdang eçerse Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapılarının değiştirilerek AKP'lileşeceğini söyleyen Bahçeli, bu durumda Erdoğan'ın hem yaptıklarının hesabını vermekten kurtulmayı hem de kendilerinin "yıkım projesi" dediği "Demokratik açılım"ı uygulamayı planladığını söyledi. Bahçeli şunları söyledi:

“Yasama bende, yürütme bende. Yargı da bende olursa kimse benim elimi tutamaz diyor. Onun Konya'ya gelip zırvalarına aldırmayın, gerçek niyetini görün. Gerçek niyeti, PKK'nın siyasallaşmasıyla, yarın Bağımsız Kürdistan Devleti'nin kuruluşuna zemin hazırlayabilmek. Biz onların ABD projesi, AB dayatması, PKK talipleri ve AKP'nin açılımlarını birleştirip, Türkiye'yi felakete sürüklediklerini görüyor ve bu tespitleri yapıyoruz. Konya'dan, Selçuklu başkentinden sesleniyorum. Türkiye'yi böldürmemek için her türlü gayreti gösreteceğiz.”

“OMZU DÜŞÜK, SAHTE DELİKANLI”

Bahçeli, Konya'da genel affa karşı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da bunu söylemediğini belirterek, “Aydın'a gidiyor Menderes'i, Sivas'a gidiyor Muhsin Yazıcıoğlu'nu, Diyarbakır'a gidiyor Ahmet Kaya ve Musa Anter'i istismar ediyor” dedi.

Erdoğan'ın "kafatasçı" dediği ülkücülere şimdi "kardeşim" diyerek bu hareketi içerden vurmaya kalkıştığını söyleyen Bahçeli, “12 Eylül'de idamlar yapılırken sen bizim tespitlerimize göre İETT Spor'da top oynuyordun. Omuzu düşük, sözde delikanlı gibi Kasımpaşa'da dolaşıyordun” dedi.

“PEKİ OĞLUN BİLAL NE?”

Başbakan Erdoğan'ın etnik gruplardan söz ederken eşinin Arap, kendisinin Gürcü olduğunu söylediğini ileri süren Devlet Bahçeli, “Eşin Arap, sen Gürcüsün de peki oğlun Bilal ne oluyor?” diye sordu.

Erdoğan'ın, Amparslan Türkeş yaşa referandumda "evet" diyeceğini ileri sürdüğünü belirten Bahçeli, “Sen Alparslan Türkeş beye ne kadar saygı duyuyorsun?” diye sordu. Bahçeli, 1990'lı yıllarda Refah Partisi ile ittifak kurduklarını, buna Erdoğan'ın karşı çıktığını söyledi. O dönemde Güneydoğu'da Refah Partili bazı il başkanlarının partinin anahtarını genel merkeze teslim etmeye kalkıştığını anlatan Bahçeli, “Bunun arkasında ititfaka karşı çıkan Recep Tayyip Erdoğan vardı” dedi.

"MİLLETVEKİLLERİNİN İRADESİ ERDOĞAN'IN PRANGASI ALTINDA"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili Ak Partili milletvekillerinin bile görüşlerinin alınmadığını ve paketin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bir kaç kurmayı tarafından hazırlandığını, meclisdeki oylama sırasında da AK Partili milletvekillerini baskı altında tutulduğunu söyledi.

Bahçeli, “Milletvekillerinin iradesi Recep Tayyip Erdoğan'ın prangası altına alınıyor. Sonra da "Anayasa değişikliklerini yaptık ama yeterli olmadı halk oyuna gideceğiz" diyor. İşte halk oyuna gidiyoruz ama halk oyuna giderken yine eski yöntemler başladı. Devletin tüm imkanları kullanılıyor. Devlet memurları, emniyet güçleri, öğretmenler, kamu çalışanları, işçiler herkes baskı altında. Mitingler zorlamalarla bir araya getiriliyor. TOKİ veya yatırımcı kuruluşlar bahanesiyle devletin imkanlarıyla kürsüler hazırlanıyor kırmızı halılar döşeniyor ve devletin uçağıyla o ile geliyor. Geldiği yerde, Başbakanlık otobüsü makam araçlarıyla bir gürültü tantana bir görkemle şehre giriyor. Kim geliyor, Recep Tayyip sultan geliyor. Kürsüye çıkıyor hemen hakaret üzerine hakaret ediyor. Ramazan ayı olmasına rağmen oruçlu ağızla her türlü yalanı iftirayı ve saldırıyı acımasızca söylüyor” dedi.

Böyle bir Anayasa'yı hazırlarken Anayasa Yargı reformunu kapasacak bir değişiklik yapılabileceğini belirten Bahçeli, YÖK'ün de yıllardır üniversitelerde tahribat yaptığını ve bu tahribatı giderecek YÖK"te şekillendirmeler yapılabileceğini söyledi. RTÜK hakkında da değişiklikler yapılabileceğini kaydeden Bahçeli, anayasa paketindeki maddelerin 2 madde dışında süsleme maddeler ile üzerlerinin kapatılmaya çalışıldığını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın Konya'daki mitinginde genel affa karşı çıktığını anımsatan Devlet Bahçeli, “Konyanın hasasiyetlerini alevlendirmeye çatılıştın. Peki Diyarbakır'a gittin, Konya'daki bu sözünü niye tekrarlamadın. Aydın'a varıyor, Adnan Menderes'i istismar ediyor. Sivas'a gidiyor Muhsin Yazıoğlu'nu, Diyarbakır'da Ahmet Kaya ile Musa Anter'i istismar ediyor. Meclise geliyor 12 Eylül döneminde idam edilen şehit olmuş kardeşimizin son mektubunu okuyor. İçinden bazı cümleler çıkarıyor ve onun gerçek mektubunun okumaktan sarf-ı nazar ediyor. Okurken yutkunmayla başlıyor. Sesini titretiyor. Gözünden yalancı damlalar akıtıyor”dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, mitingden sonra partisi tarafından düzenlenen iftara katılmayıp, karayoluyla Ankara'ya hareket etti.