Temel Memoğlu (44) adlı vatandaş, üçüz çocuklarına koyduğu Recep, Tayyip ve Erdoğan isimleriyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini gösteriyor. 1998 yılında üçüz bebek sahibi olan Memoğlu kara kara isim koyma derdine düşerken, imdadına Başbakan'a olan sevgisi yetişti ve çocuklarına Recep, Tayyip ve Erdoğan isimlerini koydu. Ardeşen ilçesinde Sanayi Sitesi'nde esnaf olarak çalışan Temel Memoğlu, Başbakan'ın o dönemde İstanbul Belediye Başkanlığı görevinde iken Ardeşen ilçesine gerçekleştirdiği sırada çocuklarla beraber hatıra fotoğraf çektirdiğini ve o fotoğrafı da iş yerinde sakladığını söylüyor. 

Memoğlu, "Sayın Başbakan'a İstanbul İl Başkanlığı'ndan beri dik duruşundan dolayı kendisine büyük sevgim vardı. Bu isimleri sürekli, telaffuz etmek için Başbakanımızın 3 isminin çocuklarıma koydum. Çevremdeki insanların da Başbakanımıza olan sevgisi de çok büyük. 2002 seçimlerden 2 ay sonra Başbakanımızı Güneysu'daki evinde ziyaret ettik. Sağolsun bizleri kabul ettiler. İki saat oturduk. Çok güzel karşıladılar, Çok güzel ortam oldu, Çocuklarla yakın ilgilendi. Zaten Başbakanımızın çocuklara olan sevgisini biliyorduk" açıklamasında bulundu. 

Çocuklar ise yaptıkları açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isimlerini taşımaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını, seçimlerde yine tek parti olarak iktidar olmasını istediklerini kaydettiler.