Yalova"da Başbakan Erdoğan"a yönelik eleştirilerini sürdüren Deniz?Baykal, “Küstah ve kırıcılıkla konuşmaya devam ediyor. Kendine güveniyorsan çık karşıma ve gözleriminin içine bakarak sor” diye konuştu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, son dönemde Başbakan Recep?Tayyip?Erdoğan"ınn kendisine yönelik ithamlarına karşı “Bu üslup maganda üslubudur” dediğini ve kime maganda denileceğine ilişkin tartışmalar yapıldığını hatırlatarak, “Maganda Recep İvediktir, cuk oturdu” dedi.
Yalova"da partisince düzenlenen mitingte yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Baykal, herkesin "Türkiye nereye gidiyor" diye sorduğunu belirterek, “Pusulasını şaşırmış bir Türkiye var” ifadelerini kullandı.
Türkiye"de yolsuzluğun örgütlenmeye, şirketleşmeye ve dernekleşmeye başladığı görüşünü savunan Baykal, milletin kör kuruşuna sahip çıkacağını belirterek, “Bunlarla mücadele etmezsem namerdim. Memnuniyetle halkın hakkını korumaktan şeref duyuyorum. Başbakan bana "avukat" diyor. Evet milletin kör kuruşunun avukatıyım. Deniz Feneri soygununun hesabını soran milletin avukatıyım, iftihar ediyorum” diye konuştu.

"Başbakan"a yakışmıyor"
Başbakan Erdoğan"ınn kendisine ve gazetelere dava açtığını hatırlatan CHP lideri Baykal, şöyle devam etti:
“Biz iyi niyetle, yapıcı bir tutumla yaklaştıkça o küstah ve kırıcılıkla konuşmaya devam ediyor. Bu uslup maganda üslubudur. O kendisine yakıştırıyor olabilir. Ama Başbakan"a yakışmıyor. Bugün bir baktım. Tüm medyada "maganda" konuşuluyor. Magandayı kim icat etti? Kime denir? Son günlerde çok iyi film yapan genç bir yönetmen var. Şahan. Şahan açıklama yapmış. "Recep İvedik işte odur" diyor.
"Maganda Recep İvedik"tir" diyor. Bakıyorum da cuk diye oturmuş. Ben senin arkandan konuşmaktan hoşlanmıyorum. Sen de benim arkamdan konuşma. Gel tartışalım. Kendine güveniyorsan çık karşıma ne soracaksan gözlerimin içine baka baka sor. Bir Başbakan kaçar mı hiç? Ama bu başbakan kaçıyor.”

MİLLİYET