CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Show TV"de Ali Kırca"nın, Kanal D"de M. Ali Birand"ın konuğu oldu, Başbakan"a neden "Recep Bey" diye hitap ettiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu özetle şöyle konuştu:

RECEP BEY: Ben Bey sözcüğünün aşağılayıcı bir şey olduğunu ilk kez duyuyorum. Kesinlikle bey sözcüğünün aşağılayıcı olduğunu ilk kez duyuyorum. Tayyip Bey algısı şöyle; "Anadolu"dan geldi, yırtık ayakkabıları vardı, yoksulluktan geldi. Futbol ayakkabısı alırken bile arkadaşlarından yardım alan birisi" şeklinde bir tablo var. Ama bir de Recep Bey var. Siyasete atıldıktan sonra zenginleşen, olağanüstü mal varlığı olan, kendisi değil çocukları da olağanüstü zenginleşen, 7 yıldızlı otellerde tatil yapan. Çocuklarına 5 yıldızlı otellerde düğün yapan bir tablo var. Bu tabloyu görmesi lazım halkın. Recep Bey tablosu ile Tayyip Bey tablosu arasında fark var. Recep Bey tablosunda alınganlık yapılıyor çünkü Recep Bey tablosu onları rahatsız ediyor. O nedenle bu tavrı koydum.

MASA BENİM DEĞİL: (Makam masasını işaret eden Birand"ın, “Her şey bu masa için öyle değil mi?” sorusuna) Bu masa bana ait değil, ben buraya geçici olarak geldim. Bu masa halka ait.

KAYNAĞI BİLİYORUM: Sayın Başbakan benim maliyeci kimliğimi unutmuş herhalde. Kaynağın ne olduğunu, nasıl kullanılması gerektiğini bilen bir insanım ama Sayın Başbakan"ın böyle bir geçmişi yok. Başbakan"ın ekonomi bilmediğini de söyledim. Orada temel nokta şu; eğer dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisiyseniz, siz "benim kaynağım yoktur" diyemezsiniz. Kaynağı bulur, yaratırsınız.

MUHATABIM BAŞBAKAN: Sayın Başbakan, anamuhalefet partisinin lideriyle herhalde muhatap olacaktır. Yani eleştirilerimize yanıt verecektir. Biz de onun eleştirilerine yanıt vereceğiz.


Çiller"den tebrik ve mesaj

Sayın Başbakan henüz aramadı (Saat 12.00 itibariyle). Nezaket kurallarına göre araması gerekirdi ama aradı, aramadı diye bir beklentimiz hiç olmadı. Kabineden devlet bakanları Faruk Özak ile Zafer Çağlayan aradı. Arayan, aramayan herkese teşekkürler. Tansu Çiller aradı. Başarı diledi, hem de "Buralarda da heyecan yarattınız" dedi.”

İlk ziyaret Zonguldak"a

Kılıçdaroğlu, "genel başkan" sıfatıyla ilk yurtiçi ziyaretini eski Başbakan Büent Ecevit"in memleketi Zonguldak"a gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu, maden faciasının yaşandığı Karadon maden bölgesinde incelemelerde bulunacak. Ardından da grizu faciasında yaşamını yitiren maden işcilerinin aileleri ile bir araya gelerek başsağlığı dileyecek.

Vatan