Mahfessığmaz Mahallesi'nde oturan Mehmet Cirit, öğle saatlerinde kızkardeşlerinin oturduğu Narlıca Mahallesi'ne gitti. Eşi Dürdane Cirit tarafından kardeşleriyle görüştürülmediği iddia edilen Mehmet Cirit, kardeşlerine uğramadan tren rayının üzerine oturdu. Cirit'i rayda otururken gören Kiraz Güney adlı kadın, "Amca ne yapıyorsun? Tren geliyor, kaç" diye bağırdı. Güney'in uyarılarına rağmen yerinden kalkmayan Cirit, Mersin- Adana seferini yapan 5701 sefer sayılı trenin tekerlekleri altında parçalanarak can verdi.

Olay yerine gelen polis memurları, yolcuları başka bir trene bindirerek gönderirken, Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tıp doktoru, trenin altında yaklaşık 300 metre sürüklenen Cirit'in parçalarının toplanması talimatını verdi. Ardından, Adli Tıp Kurumu'nda staj yapan tıp öğrencisi kızlar, kafası kopan Cirit'in ceset parçalarını tek tek toplayarak otopsi yapılmak üzere torbaya koydu. Cirit'in cebinden bir su faturası ile nüfus cüzdanı çıktı.

`AĞABEYİMİZİ ÖLDÜRDÜN'
Ağabeylerinin intihar ettiğini duyup gelen Cirit'in 3 kızkardeşi sinir krizleri geçirirken, oğlu Ersoy ve kızı Sevil ile birlikte gelen eşi Dürdane Cirit'e, "Ağabeyimizi öldürdün" diye bağırarak üzerine yürüdüler. Fenalaşan Dürdane Cirit ve kızı Sevil'e olay yerine gelen ambulansta sakinleştirici iğne vuruldu. Cirit'in kızkardeşleri, yengeleri Dürdane Cirit'in uzun süredir ağabeyleri ile kendilerini görüştürmediğini bu yüzden aralarının bozuk olduğunu belirterek, "Ağabeyimiz sık sık olmasa da eşinin haberi olmadan yanımıza gelirdi. 2 gün önce de bize gelmişti. Rahatsız olduğunu söylemişti" dedi.

Mehmet Cirit'in parçalanmış cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürülürken, intihar olayının tek görgü tanığı Kiraz Güney, polise verdiği bilgide, "Ben evimin önünde oturuyordum. Amca, karşı taraftaki geçitten gelip rayın üzerinde bir süre dikildi. Trenin siren sesini duyunca raya oturdu. Yardım için kalkıp yanına giderken tren gelip çarptı" diye konuştu. DHA