''Terör örgütü kurmak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek'' suçlamalarından bir geceyarısı gözaltına alınıp tutuklandılar.

Odatv soruşturması kapsamında "Ergenekon'' ile ilişkilendirilip örgütün medya ayağını yönetmekle itham edildiler.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu gazeteciler aylardır hapiste. Fotoğraflar içeride geçirdiği zor günleri anlatıyor.

Silivri Cezaevi'nden gelen son karelerde aynı hücreyi paylaşan Doğan Yurdakul, Ahmet Şık ve Nedim Şener yan yana. Üçünün de gözaltına alındıkları 3 Mart'tan bugüne zayıfladıkları görülüyor.

Fotoğraflara Yurdakul'un kısıtlı şartlar altında cezaevinde tamamladığı Büyük Fransızca-Türkçe sözlüğü'nü incelerkenki mutluluğu da yansıyor.

Bir diğer karede Odatv yöneticisi Coşkun Musluk'un hücresi'nden... Yerdeki su şişeleri, bir televizyon ve raftaki birkaç kitap dikkat çekiyor.

Bir diğer fotoğrafta ise Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu yer alıyor. Arkasındaki panoda biriktirdiği yazılar ve karikatürler var. Bir ziyaret günü eşiyle çektirdiği bu poz da cezaevi günlerinden...