Rasmussen ile birlikte basın toplantısı düzenleyen de Hoop Scheffer, bütün üye ülkelerin bu konuda anlaştığını belirterek, Rasmussen"in genel sekreterlik için en uygun aday olarak görüldüğünü ifade etti.

Rasmussen"i tebrik eden de Hoop Scheffer, yeni NATO Genel Sekreterine görevinde başarılar diledi.

Danimarka Başbakanı Rasmussen de bu göreve seçilmekten büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek, ittifakın başarısı için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

ERDOĞAN: OBAMA GÜVENCE VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danimarka Başbakanı Rasmussen'in NATO'nun yeni genel sekreteri olmasını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan, "Çekincelerimizi kendilerine çok açık, net iletmiştik. Zirvede bunlar tekrar gündeme geldi. Sayın Obama ile görüştük. Bugün sabahtan itibaren liderlerle görüşlerim oldu. Cumhurbaşkanımızla sürekli görüşme halinde olduk. Son gelinen noktada çekincelerimizin Sayın Obama'nın garantörlüğünde çözüldüğüne yönelik bize bilgiler gelmesi üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız da kendilerine bu noktadaki olurumuzu verdiler. Böylece bu adım atılmış oldu. Temennimiz odur ki, verilmiş olan bu garantiler yerine getirilir" dedi

ROJ TV'NİN YAYINI DURDURULACAK

ABD Başkanı Barack Obama'nın yarın Türkiye'ye geleceğini hatırlatan Erdoğan, "Kendisi, burada parlamentoda yapacağı konuşmada da bu konulara değinebilir. Medeniyetler İttifakı çerçevesinde Rasmussen'le birlikte katılacağımız bir oturum olacak. Bu konular üzerinde duracak ve kendisinin geleceğe yönelik düşüncelerini de açıklayacak. Danimarka'da Roj TV'nin yayının durduluması süreci, İslam ülkeleriyle NATO arasında bir irtibatın kurulabilmesi, komuta kademesinde üst düzey yönetimlerde bizim askerlerimizin de bulunması ve buna benzer konuların gündeme gelmiş olması önem arz ediyor. Bunların uygulamaları bizi çok daha fazlasıyla ilgilendiriyor. Temennim o dur ki, sağlıklı bir şekilde bu süreç aşılır. Ben Başbakan olarak ülkemin bana yüklediği sorumluluğun gereğini yerine getirmek zorundayım. Onu yerine getirdim. Türkiye olarak burada bizim katkımız ne olur, bunları ortaya koyduk. Katkımızı yaparken bize de tüm üye ülkelerin gerekli anlayışı göstermeleri gerekir. Attığımız adım budur. NATO'nun yıpranmaması için üzerimize düşeni yaptık" diye konuştu.