Polis, Akter"in evinin etrafındaki tüm kamera kayıtlarına el koyarken katillerin bulunması için çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Polis eski MİT"çiyi öldürenlerin peşinde Muğla"nın Bodrum İlçesi, Yalıkavak Beldesi"ndeki evinin banyosunda küvetin içinde başından 3 kurşunla vurulmuş olarak ölü bulunan 63 yaşındaki Tahsin Haluk Akter, dün gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Akter"in Bodrum"daki cenaze törenine 8 yıl önce boşandığı eşi Seyhun Güleç, İngiltere"de yaşayan kızı Aysim Akter, yakınları ve komşuları katıldı. Seyhun Güleç, eşinin 1977- 1990 yılları arasında MİT mensubu olarak görev yapıp, malulen emekli olduğunu belirterek, “Cizre"de önemli görevlerde bulunmuştu. Böyle bir ölümü haketmedi. Katiller, gözlerinin içine bakamadığı için kalleşçe ensesinden vurdu. Olay, detaylı şekilde araştırılmalı” dedi.

Gözyaşlarını tutamayan kızı Aysim Akter ise babasının tabutuna Türk Bayrağı serip, papatyalar bıraktı. “Babam, silahını kimseye kaptırmazdı” diyen Aysim Akter, “Bu kalleşçe saldırıyı yapanlar en kısa zamanda bulunacak ve en ağır cezaya çarptırılacaktır. Bu olayın çözülmesi çok uzun sürmez” diye konuştu.

12 kişi sorgulandı

Öte yandan Jandarma, emekli emniyet müdürü Akter"in eski eşi Güleç"in de aralarında bulunduğu 12 kişinin ifadelerine başvurdu. Akter"in olaydan bir gün önce evine birlikte geldiği, yakındaki bir marketin güvenlik kamerası görüntülerinden saptanan biri sarışın iki kadının arandığı bildirildi. Akter"in sahibi olduğu güvenlik şirketindeki A. adlı ortağının da arandığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi. Bu arada Akter"in 1987"de Nokta dergisi ve Sözcü gazetesinde çalıştığı, 1987 yılında hazırlanan tartışılan MİT raporunda da adı geçtiği öğrenildi.