Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı, MİT"in hazırladığı “Karargâhevleri Raporu”yla ilgili soruşturma başlattı. İstanbul ve Ankara"daki operasyonda rapordaki isimler gözaltına alınmaya başlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı"nın (MİT) Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı"na gönderdiği 330 sayfalık raporda tüm detaylarına yer verilen “Karargâhevleri” ile ilgili önemli gelişme... Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı, dün raporla ilgili soruşturma başlattı.
MİT"in hazırladığı Karargâhevleri Raporu, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz"e gönderilmişti. Savcılık, bu raporu Genelkurmay Başkanlığı"na iletti. Rapor, Hava Harp Okulu"nun da adının geçmesi nedeniyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı"na ulaştırıldı.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı da, belgeler üzerinde yaptığı incelemeler sonrasında dün operasyonel çalışma başlattı. İstanbul ve Ankara"da gerçekleştirilen operasyon kapsamında, her iki kentteki Merkez Komutanlığı timleri, jandarma ve polis ekipleriyle birlikte savcılık talimatında belirtilen isimleri gözaltına aldı.
İlk olarak, “Karargâhevleri Raporu"nun 1 numarası” olarak kayıtlara giren İbrahim Arslan yakalandı.
Rapora ek olarak hazırlanan örgütsel şemada en üst konumda bulunan ve sivil olan İbrahim Aslan"ın, İstanbul Metrocity Alışveriş Merkezi"nde işyeri bulunuyor.

4 kişi daha alınacak
Ardından listede yer almayan, ancak Arslan"la bağlantısı olduğu öne sürülen B.Ç. ile O.E. adlı siviller de gözaltına alındı. CNN Türk dün geç saatlerde verdiği haberde, askeri savcılığın başlattığı soruşturma çerçevesinde 5 muvazzaf subayın gözaltına alındığını duyurdu. İstanbul"da 4 kişinin daha gözaltına alınacağı öğrenildi. Soruşturma kapsamındaki gözaltılar arasında, İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin"in de bulunduğu öğrenildi.

TSK"DAN KARARGÂHEVLERİ OPERASYONU

En kritik belgelerden
Ergenekon soruşturmasının en kritik belgelerinden birini MİT"in hazırladığı ve “Karargâhevleri” adını taşıyan belge oluşturmuştu.
MİT Müsteşarı Emre Taner"in imzasıyla, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı"na gönderilen rapor 2005"te hazırlandı.
MİT"in, bu tarihte yaptığı saptamaları rapor haline getirdiği ortaya çıkmıştı. Ergenekon davasında yargılanan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek"in bazı sivil ve askerlerle toplantılar yaptığı bilgisine ulaşan MİT"in, araştırmalarının ardından söz konusu raporu hazırladığı bilgisi kamuoyuna yansımıştı.
MİT"in belirlemelerine göre, İP"nin yanı sıra bazı TSK mensupları ve sivil memurların da katılımıyla toplantılar düzenlendiği, bu toplantılarda çekirdek kadroların oluşturulmasının öngörüldüğü, amacın özellikle Harp Akademileri ve Hava Harp Okulu"ndaki genç askerleri örgütlemek olduğu kaydedilmişti.
Belgede, bazı toplantılara askeri öğrencilerin katılımının gerçekleştiği bilgisine de yer verilmişti. Rapor ekindeki şemada “askeri kesim” ve “alevi kesim” başlıkları altında da bazı asker ve sivillerin isimlerine yer veriliyordu.


MİLLİYET