Doğalgaz zehirlenmesi sonucu 7 gencin ölümü üzerine raporu hazırlayan savcının tutanağına giren çok kritik ayrıntı...

Çankaya Birlik Mahallesi 409. Sokak'taki Yeşil Vadi Apartmanı'nın giriş katının, Bilkent'te okuyan 7 gence mezar olması Türkiye"yi yasa boğdu. Ölüm evinin kapısını ilk açan çilingir Cevat Nayır, "Kapı çelik ve kilitlenmiş olduğu için açmak zor oldu. 2-3 dakika içinde kapıyı açtım" dedi.

"BUNLAR BUZ GİBİ" HAYKIRIŞI

Nayır, ilk olarak kapının hemen karşısındaki odada sırt üstü yatan Özgür Turhan Atilla'yı gördüğünü, onun hemen sağında ise bir kızın diz çökmüş vaziyette durduğunu fark ettiğini dile getirdi. Nayır, koridorda başka bir kızı da yüzüstü yatar vaziyette gördüğünü sözlerine ekledi. 16 yıldır çilingirlik yaptığını söyleyen Nayır, "Yüzlerce kapı açtım. Birçok olayla karşılaştım ama böylesini hiç yaşamadım. Mesleği bırakmayı bile düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Nayır, o an yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ben kapıyı açarken Özgür'ün halası Gonca hanım acele etmemi istiyordu. Ben içeri girince ardımdan Gonca hanım içeriye girmeye çalıştı. Hepimiz karşı odada yatan Özgür'ü görmüştük. Polisin birisi hemen gidip Özgür ve kız arkadaşının nabzını ölçtü. Polis öldüklerini anlamıştı. Özgür"ün halası hemen koştu yeğenini tuttu, 'Bunlar buz gibi' diye bağırdı. İrkildim.“ Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Can Aktaş, karbon monoksitin kokusuz ve renksiz bir gaz olduğunu söyledi. Aktaş, "Karbonmonoksit kişiyi sinsice etkiliyor. Bu tür şikayetleri olanlar ise en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır" dedi.

Üniversiteli 7 gencin öldüğü evin sahibi Cemal Özdemir, dairesini 4 ay önce Özgür Turan Atilla'nın annesi Okşan Atilla'ya 900 YTL'ye kiraladığını belirtti. Özdemir, şöyle konuştu: "Ölen gençlerin üst katında oturan Koç ailesinin oğlu Emre gaz sıkıntısını fark etmiş. Doğalgaz şirketinden gelen ekip bizi uyarmadı."

EVDE ESRAR BULUNDU

Öte yandan, evde yapılan incelemede, 50 gram esrar bulundu. Bazı gençlerin kanında esrar maddesi tespit edildiği Adli Tıp raporuna da yansıdı. Ancak isimler açıklanmadı.

Adli Tıp"ta cenazeler karıştı

Gençlerin ölümü kadar kahreden bir olay da, Adli Tıp Kurumu'nda cenazelerin karıştırılmasıyla yaşandı. Tarık Şükrü Yılmaz ile Erol Can Özdokumacı'nın cenazelerinin ailelere teslimi sırasında karıştığı ortaya çıktı. Yılmaz yerine teslim edilen Özdokumacı'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na geri getirildi. Karıştırılan cenazeler daha sonra yeniden ailelerine teslim edildi.


BUGÜN