Balıkesir"de oturan B.D., geçen şubat ayında evden kaçarak geldiği Bursa"da, dönercilik yapan 32 yaşındaki H.G."nin yanında çalışmaya ve H.G.'nin annesi ve babasıyla yaşadığı evde kalmaya başladı. B.D. ankesörlü telefondan Balıkesir"deki bir arkadaşını arayınca, geçen nisan ayında eşinden boşanarak ikinci evliliğini yapan annesi Sevgi E. tarafından Bursa"da bulundu. B.D. ile buluşan Sevgi E., kızının işyerinin yakınında bulunan çay ocağını işleten M.T. ile cinsel ilişkiye girdiğini duyunca durumu polise bildirdi.

Anne- kızın şikayeti üzerine M.T. "Cinsel istismar" ve "Alıkoymak", H.G. ise "Alıkoymak" ve "Yetkili mercilere haber vermemek" suçundan gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden M.T. tutuklanırken, H.G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istenen M.T. ile 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilen H.G."nin yargılanmasına Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde başlandı.

TEHDİTLE İLİŞKİYE GİRDİ

Yapılan ilk duruşmaya annesi Sevgi E.. ile gelen B.D. verdiği ifadede şunları anlattı: “Evden kaçtıktan Bursa"ya gelip H.G."nin yanında işe başladım. Kendisi bana acıyarak yaşlı anne ve babasının evinde bir oda da verdi. Çalıştığım işyerinin yanında çay ocağı işletmecisi M.T. bana arkadaşlık teklif etti. Bunu kabul ettim ve çıkmaya başladık. M.T. bir gün oturduğumuz çay ocağında "kız olduğumu" söylememe rağmen, tehdit ederek benimle anal ve oral ilişkiye girdi. Daha sonra bir gün çay ocağında, diğer gün de H.G."nin yanında kalıyordum. İlişkimiz sürerken bana sahip çıkacağını söyleyen M.T. sonra sözünü tutmadı. Kendisinden şikayetçiyim.” Duruşmada kendisini savunan M.T. ise “B.D. benimle arkadaş oldu. Ancak onunla ilişkiye girmedim. Böyle bir iddialarda neden bulunuyor anlamıyorum. Benim hiçbir günahım yok” diye konuştu. Yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen H.G. de, “Suçum sadece iyilik yapmaktı” dedi.

"BAKİREDİR" RAPORU ÜZERİNE TAHLİYE

Duruşmada söz alan B.D."nin annesi Sevgi E. ise, “Kızımın Bursa"daki bir ankesörlü telefondan Balıkesir"deki bir kız arkadaşını aradığını öğrenince hemen Bursa"ya geldim. Sanki içime doğmuştu. Aynı gün kızımı buldum. Bakire olup olmadığını sorduğumda M.T."nin kendisiyle ilişkiye girdiğini söyledi” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurulu"nca B.D."ye verilen "Bakiredir" raporunu okuduğu duruşmayı ertelerken, tutuklu sanık M.T."nin tahliyesini kararlaştırdı.