ZÜLFİKAR ALİ AYDIN/ GAZETE HABERTÜRK

İstanbul Fatih’te er Ahmet Koca’yı sokak ortasında feci şekilde dövdükleri, kamera kayıtlarıyla ortaya çıkan 12 polisten üçüne verilen darp raporu şüpheli çıktı. Genel Adli Muayene Formu’ndaki barkoda göre üç polis, saat 03.26, 03.36 ve 03.37’de Haseki Hastanesi’ne gelip darp raporu aldı. Savcılık polislerin muayene öncesi barkod aldıkları gişeyi kaydeden kamera kayıtlarını istedi.

Ancak bu kayıtlarda 03:26, 03.36 ve 03.37 dakikalarında gişe önünde polisler görülmüyor. Koca’nın avukatı Efkan Bolaç, “Görüntüler polislerin aldığı darp raporunun sahte olduğunu hatta hiç muayene edilmeden rapor verildiği şüphesini güçlendiriyor” dedi. Doktor 3 polise, “Boyunda yer yer çizik, darbe, parmakta ağrı, sağ el bilekte şişlik ve ağrı, sol dizde sıyrık çizik, sol bileğinde fileksura (bükülme), sağ el sırtında hiperemi (kanlanma) ve ağrı, birkaç sıyrık” olduğu yönünde rapor vermişti. 12 polis tarafından dövülen Koca hakkında ise, sadece “gözde ekimoz ve sıyrık” raporu hazırlamıştı.


POLİSİN SÖYLEDİĞİ HER ŞEY YALANLANDI
Polisler, Koca’yı karakol önünde yakınlarının toplandığı gerekçesiyle başka karakola götürdüklerini iddia etmiş ancak araç sinyal bilgileri, Koca’nın anlattığı gibi metruk binada tutulduğunu göstermişti. Polislerin tutanakta da 01.51’de başlayan olay saatini 03.15 olarak yazdıkları ortaya çıkmıştı.

POLİSLER ORTADA YOK
Rapora göre polis memuru Ahmet Ö., 03.26’da, Ahmet G. 03.36’da, Muhammed G. ise 03.37’de
nöbetçi doktor Orhan Baysal’a muayene olmak için barkod aldı. Ancak kamerada yoklar.

16 SANİYEDE MUAYENE
Görüntülerde 04.35’te barkod alan Koca, 04.35’te polislerle birlikte gişe önünde duruyor.
Kayıtta Koca’nın sadece 16 saniyede muayene edildiği anlaşılıyor.