''Odatv'' davasının tutuklu sanıklarından Soner Yalçın'ın da aralarında da aralarında bulunduğu bir kısım sanığın avukatı Hüseyin Ersöz, mahkemeye gönderilen TÜBİTAK raporun, müvekkilleri için isnat edilen suçlamaların çökmesine neden olacağını iddia etti.

Hüseyin Ersöz, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde düzenlediği basın açıklamasında, Odatv davasında uzun süredir TÜBİTAK raporunun mahkemeye ulaşmasını beklediklerini belirtti.

TÜBİTAK'ın davaya ilişkin ayrıntılı bir rapor hazırladığını kaydeden Ersöz, ''Raporda, ileri sürdüğümüz ve savunmalarımızda ifade ettiğimiz söz konusu dijital dökümunların manüflatif olduğu, bilgisayar korsanlığı ürünü olduğuna dair çok önemli tespitler yer alıyor. Tabii ki rapor, çok ayrıntılı sorulara cevap verdiği için çok teknik hususlar da içermekte. Bunlar bir teknik adam gözüyle bakıldığında ve irdelendiğinde söz konusu manüplasyon düzeyini anlamak da bir o kadar kolay'' dedi.

Müvekkillerinin uzun süredir tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Ersöz, şöyle dedi:

''Hiç bir adli bilişim incelemesinin, kesin kanaat belirtmesi mümkün değildir. Zaten kesin kanaati sizler de göremiyorsunuz ama şüphenin oluşması dahi söz konusu dijitallerin bir bilgisayar korsanlığı ürünü değerlendirmesinde bulunulmasında yeterlidir. Mevcut gelen rapor isnat edilen tüm suçlamaların çökmesine neden olacak düzeydedir. Bu sebepten dolayı yarın müvekkillerimizin tahliyesine talep edeceğiz.''

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ''Odatv'' davası için hazırladığı raporu, davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Bu arada 339 sayfalık raporun, bugüne değin hazırlanan en geniş kapsamlı rapor olduğu belirtiliyor.