Dr. Bediha Türkyılmaz, sigarayı bırakmak için en uygun dönemin Ramazan ayı olduğunu belirterek, tiryakilerin doktorlardan yardım alarak başarı elde edebileceklerini belirtti.
 
Tiryakilerin, sigarayı bırakma konusunda motive olmalarının durumu kolaylaştıracağını vurgulayan Dr. Türkyılmaz, "Ramazan'ın özellikle ilk günlerinde insanlarda aşırı sinirlilik hali mevcut oluyor. Sinirlilik, yoksunluk sendromunun en önemli belirtilerinden biridir. Bir diğer dikkat edilmesi gereken durumun da uzun süren açlığı takiben iftarda yemek yenmesi sonucunda ortaya çıkan fazla miktarda sigara içme isteğinin oluşması veya iftara hemen sigarayla başlanmasıdır. Bu çok yapılan ve yanlış bir durumdur. Bu durum ciddi kalp krizi ve felçleri tetikleyebilir" dedi.
 
Gün boyu nikotin almayan vücuda, nikotinle birlikte 4 binden fazla kimyasal maddenin girmesinin ''balyoz etkisi'' yaptığı ve baş dönmesi yaptığını kaydeden Dr. Bediha Türkyılmaz, ''Bunun için Ramazan'a en az bir hafta kala sigara ve kahve tüketimi azaltılmalı ve kolalı içeceklerden uzak durulmalıdır. İftardan sonra bol meyve çayı tercih edilmelidir'' diye konuştu.