Çin'in üçüncü büyük otomotiv üreticisi Dong Feng Motor 250 milyon dolar değerinde sıfırdan bir yatırımla Türkiye'ye geliyor. Yıllık üretimi 1.3 milyon araç olan şirket Türkiye'de 52 bin adet üretim planlıyor İlk olarak Hindistan'da üretilen, i30 ve i10 modellerinin ardından Türkiye'ye getirilen Hyundai i20, 2010'un mayıs ayından itibaren 75 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de üretilip Avrupa'ya satılacak

Krizden diğer ülkelere göre daha az yara alan Türkiye, dünya çapında yatırımcıların ilgi odağı oldu. Çin'in 3. büyük otomotiv üreticisi Dong Feng Motor (DFM) sıfırdan yatırımla Türkiye'de üretime karar verirken, Hyundai i20 modellerini burada üreteceğini açıkladı.

12 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Yıllık üretimi Türkiye'nin toplam araç üretiminin üzerinde, 1.3 milyon araç olan DFM, 250 milyon $'lık yatırımla Türkiye'de yılda 52 bin adet üretim planlıyor. Bin kişiye istihdam sağlayacak şirket yatırımın gerçekleştirileceği bölge konusunda fizibilite çalışmalarını sürdürüyor. 2010'un ilk çeyreğinde temel atılacak. Üretim planı mini Pick Up, çift kabin LCV ve binek bazlı LCV modellerini kapsıyor. 12 bin kişi istihdam eden şirketin cirosu 15 milyar $. Varlıklarının değeri 12.7 milyar $'a ulaşan DFM, 40 ülkeye ihracat yapıyor.

HYUNDAİ AVRUPA'YA SATACAK

Hyundai'nin Avrupalılar için tasarladığı ve şu ana kadar Hindistan'da ürettiği i20 modeli mayıstan itibaren Türkiye'de üretilip Avrupa'ya satılacak. İzmit Fabrikası'nda üretilecek araç, i30 ve i10'un ardından Hyundai'nin üçüncü nesil 'i' serisi olma özelliği taşıyor. 75 milyon $'lık ek yatırımla İzmit Fabrikası'nda üretilecek araç, 500 kişiye istihdam sağlayacak. İlk etapta yılda 80 bin adet üretilecek olan i20 sayesinde, şu an Accent Era ve Matrix modellerinin üretimini gerçekleştiren fabrikanın yıllık üretim hacmi de 100 bin adete ulaşacak.


Türkiye, sağlam liman imajıyla Hyundai i20'yi kapmayı başardı

Hyundai'nin Avrupa'da biri Türkiye, diğeri ise Çek Cumhuriyeti'nde olmak üzere iki fabrikası bulunuyor. Son kararla birlikte Hyundai, i20'nin “Türkiye'de mi üretilecek, Çek Cumhuriyeti'nde mi?” tartışmalarına son noktayı koydu. Çeklerin uyguladıkları sıkı markaja rağmen Türkiye, “sağlam liman” imajıyla i20'yi “nüfusuna” geçirmeyi başardı. “Türkiye'de üretim” kararının çıkmasında krize rağmen Türkiye pazarındaki istikrarlı büyümenin etkili olduğu belirtiliyor. Bilindiği gibi Türkiye, Hyundai açısından ilk 7 ayda dünyada pazar payını en fazla artıran ülke olmuştu. Önümüzdeki dönemde Hyundai'nin Türkiye yatırımlarına yenilerinin ekleneceği belirtilirken, bunların başında kapasite artırıcı ek fabrika yatırımlarının bulunduğuna vurgu yapılıyor. Konuyla ilgili Yeni Şafak'a konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu, “Önce i20 kararını bir hazmedelim, yeni sürprizlerimiz de olacak” dedi.


Dünya ile eşzamanlı açıklama yapıldı

Yeni Şafak'a konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu i20'nin Türkiye'de üretilmesi ile ilgili kararın tüm dünyada aynı saatlerde açıklandığını söyledi. Kurthan Tarakçıoğlu, “Kararımız belliydi. Fakat açıklama zamanı konusunda hassas davranmak zorundaydık. Çünkü Hyundai, Güney Kore'de borsada işlem gören halka açık bir firma. Bu nedenle i20'nin Türkiye'de üretileceği açıklamasını orada da ve burada hemen hemen aynı saatlerde duyurmuş olduk” dedi.


Çıkardığımız işçileri yeniden çağırabiliriz

i20 üretiminin İzmit Fabrikası'nda 500 kişiye ek iş olanağı sağlayacağını aktaran Tarakçıoğlu, “Bu 500 kişiden bir kısmı kriz nedeniyle işten çıkarmak zorunda olduğumuz eski elemanlarımızdan da oluşabilir” dedi. i20'nin Türkiye'de üretilecek olmasının sadece kendileri için değil, tüm Türk otomotiv sektörü için büyük bir adım olduğunu vurgulayan Tarakçıoğlu, “Türk otomobil sektörü, Avrupa'da bir marka haline geldi" dedi. Geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye pazarında satışa sunulan i20 modelinin 3 ayda bin 500 adetlik satış rakamına ulaştığını söyleyen Hyundai Türkiye Başkanı Kwang-Heum Um ise, İzmit Fabrikası'nın Hyundai için kelimenin tam anlamıyla gurur verici bir yatırım olduğunun altını çizdi.


Hyundai'nin dünyadaki üretim rakamları


Kore Ulsan Fabrikası - 1.5 milyon adet

Kore Asan Fabrikası - 30 bin adet

Kore Jeonju Fabrikası (ticari araç) - 125 bin adet

Türkiye Hyundai Assan Fabrikası - 125 bin adet

Çek Cumhuriyeti HMMC - 300 bin adet

ABD HMMA - 300 bin adet

Çin HMB - 600 bin adet

Hindistan HMI - 600 bin adet

500 milyon $'lık yatırım

Hyundai, Türkiye'ye geldiği ilk günden bu güne kadar toplam 500 milyon dolar civarında yatırım yaptı. i20 üretimiyle 75 milyon dolar daha yatırım kararı alan Hyundai, 500 kişilik is-tihdama ek olarak yan sanayi ile beraber dolaylı yoldan 5 bin kişiye daha iş hacmi oluşturacak. /yenişafak