Mübarek Ramazan Ayı'nın ilk günü ve ilk cumasında camiler dolup taştı. Aydın Merkez Süleyman Bey, Ramazanpaşa ve Eskiyeni Camileri bahçeleri ile birlikte namaz kılanlarla doldu.
Ramazan Paşa Camii"nde İmam Hatip Mehmet Çelik tarafından, oruç tutmanın önem ve faziletleri ile ilgili hutbe verildi. Hutbede, Orucun bir çok maddi ve manevi faydaları olduğu bildirildi. Ayrıca "Bir kimse Ramazan ayının faziletine inanarak ve mükafatını Allah'tan umarak oruç tutarsa geçmiş bir çok günahlarının affolunacağı belirtili. Hutbede, Ramazan ayında yardımlaşma ve iyilik etmenin önemi de cemaate aktarılırken, Ramazan ayının başındaki ibadet aşkının her zaman devam etmesi dilendi.
“ORUCUN FAYDALARI”
Orucun bir çok maddi ve manevi faydaları vardır. Bunlardan bazıları İnsan nefsinin aşırı isteklerine ve ihtiraslarına engel olur. Oruç tutanlar daha sabırlı ve metin olurlar. Peygamberimiz: “Oruç sabrın yarsidir” buyurmuştur ve ayni zamanda: „Sabır imanın yarısıdır” hadis-i şerifleriyle orucun önemine işaret etmiştir. Senenin diğer aylarında devamlı çalışan ve yorulan mide oruç aracılığıyla dinlenme imkanı bulur. Zenginler, oruç sayesinde fakir ve yoksulların durumunu daha iyi anlar. Böylece bireyler arasında yardımlaşma, acıma, şefkat ve merhamet duyguları gelişir.