Özcan Deniz'in senaryosu ve yönetmenliğini yapıp Deniz Çakır, Barış Falay ve Ragıp Savaş gibi ünlü oyuncularla oynadığı 'Ya Sonra' filminin galası önceki akşam Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. Filmin reklamı için sevgilisi ünlü oyuncu Fahriye Evcen'in galaya gelmemesini isteyen Özcan Deniz rol arkadaşı Deniz Çakır'la geceye katıldı. Cihan Ünal ve Yıldız Tilbe gibi ünlülerin akın ettiği galaya Özcan Deniz'e rakip olarak gösterilen Mahsun Kırmızıgül'ün de gitmesi şaşırttı. Film izleyicilerden tam not aldı.

Şarkıcılık, oyunculuktan sonra yönetmen koltuğuna oturuş sebebi hakkında Deniz, "Oyunculuk doyurmadı. Türkiye'de çok çeşitli roller ya da kafanızda oynamak istediğiniz şeyleri önünüze seren bir sektör yok. Daha kısır bir döngü. Ağa'san hep ağa. İşadamını oynamışsanız hep işadamı rolleri geliyor. Yapmak istediğim daha çok çeşitli dinamik karakterler var" diyerek açıklık getirdi.

'Ya Sonra'ya filmin senaristi Murat Gürvardar tarafından, afişte senarist olarak Deniz'in adının yazılması üzerine açtığı iki ayrı dava hakkında konuşmaktan kaçınan ünlü oyuncu, "Yazan da yöneten de benim bunu fırsat bilip üstüne konmak istediler" dedi.

Filmde eleştirilen Kürtçe konuşma sahnesi hakkında ise Deniz şöyle konuştu: "Bir mesaj vermek için Kürtçe konuşulmuş değil. Anlayana almak isteyene filmin içinde mesajın kralı da var. Filmde Lazı var Kürdü var, Egelisi var. Kürt kökenli biri Egeli kızla evli. Toplumun içinde böyle bir sorunu olmadığını da görebilen de görebilir. Diğer bütün problemler siyasi."

Sevgilisi Fahriye Evcen'in rol aldığı Sinyora Enrica ile gişede yarışacak olan Özcan Deniz, "İnşallah ikisi için de iyi olur" diyerek aynı projede yer alma konusunda ise "Bu tarz işler projedir. Proje gelirse düşünebiliriz" diyerek geçiştirdi.

Sezen Aksu'nun uğruna inanan ve filmin ilk gösterimini ünlü sanatçıya izleten Deniz, "Sezen Aksu'nun kendine ait bir enerjisi var. Evine gittiğinizde kedisi köpeği bile farklı. Zaten şarkısı da var filmde" diye konuştu.

bugün